banner_990x90_EFE (1)

L’àrea d’Intervenció renova la ISO 9001 que acredita la qualitat del servei de control de la legalitat econòmica de l’Ajuntament

Departamento Intervención ISO 9001
image-376454
L’alcaldessa, Amparo Marco, i el regidor Antonio Lorenzo feliciten a tot el departament “per la seua aposta per la modernització”

L’àrea d’Intervenció de l’Ajuntament de Castelló ha renovat la certificació en la norma ISO 9001 del seu sistema de gestió, “un fet que acredita la qualitat del servei que presta el departament d’Intervenció General Municipal, la funció del qual se centra a garantir la legalitat de la gestió econòmica de l’Ajuntament”, segons ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco, que ha felicitat a tot el personal que integra aquesta àrea “per la seua aposta per la modernització”.

El regidor de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo, també s’ha sumat a aquesta felicitació i ha afirmat que l’obtenció de la ISO 9001 “ratifica l’obstinació amb el qual des de fa uns anys treballa la Intervenció General Municipal per a implantar un sistema de gestió de qualitat en els serveis que ofereix a l’organització i, per extensió, a la ciutadania”. Aquest procés va culminar l’any 2015 amb l’obtenció de la Certificació en la Norma ISO 9001 del seu sistema de gestió, que ara ha tornat a renovar.

Segons informació facilitada per empreses dedicades a certificar en la norma ISO 9001, existeixen molt poques Intervencions que disposen de la certificació, ja que els Ajuntaments que aposten per la qualitat solen tenir certificats departaments que presten serveis externs com a Policia Local, Turisme o Registre General d’Entrada.

L’àrea d’Intervenció General Municipal està integrada per un total d’11 persones, que ofereixen un servei intern a la resta de departaments de la institució, “un servei que, encara que pot ser que no es perceba directament pels ciutadans, és molt rellevant perquè garanteix la legalitat de la gestió econòmica de l’Ajuntament”, ha subratllat Lorenzo.

 

La Norma ISO 9001 estableix els requisits per a la implementació d’un sistema de gestió de qualitat i el procés d’obtenció del Certificat en ISO exigeix superar auditories internes i externes del sistema de gestió de qualitat. A més, el sistema de gestió de qualitat no és permanent, sinó que cada any s’ha de realitzar una auditoria de seguiment que garantisca el compliment del sistema.

 

Un sistema de gestió de qualitat és una eina que permet optimitzar el treball. El sistema comprèn definir la política i els objectius així com els resultats que es pretenen obtenir, descriure els processos que s’utilitzen per a produir els serveis, assignar clarament les tasques i responsabilitats de cada membre de l’equip, i documentar tot aquest sistema de forma adequada i coherent.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.