BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

L’Associació d’Estudis Fallers, contra el tancament de Radiotelevisió Valenciana

L’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) ha emet un comunicat en contra el tancament de Radiotelevisió Valenciana:

L’Associació d’Estudis Fallers treballa pel bé de les Falles. Esta festa és una bona mostra de la cultura popular del poble valencià. Des de sempre, tot poble necessita elevar la seua expressió més tradicional i quotidiana a l’altura de la cultura. Crear art amb el dia a dia. En la societat dels mitjans de comunicació, la societat de hui en dia, és imprescindible que esta expressió es mostre en els mitjans per a sentir-se viva i realitzada. En eixe sentit, els membres de l’Associació d’Estudis Fallers volem fer constar el nostre agraïment al professionals de RTVV, pel ressò que les nostres activitats culturals i les nostres publicacions han trobat tant en Ràdio 9 com en Canal 9. Sense un mitjà de comunicació territorial potent, la festa de les Falles perdrà la plataforma més adequada per a irradiar la cultura del poble, la cultura dels valencians.

Volem mostrar també la nostra preocupació pels efectes que això podria suposar per a l’ús i la presència social de la nostra llengua, pràcticament expulsada així dels mitjans de comunicació massius. Pensem que la supressió de RTVV és un pas arrere en el nostre autogovern, en la nostra configuració com a societat civil, que perd un punt de trobada potencial, un vehicle per a fer-se’n ressò. Pensem que la crisi del model representat per la gestió de RTVV fins ara, hauria de conduir a posar-la definitivament al servici de la societat valenciana, complint els seus objectius fundacionals. Els que l’han portada a la seua situació actual haurien d’assumir responsabilitats polítiques i donar pas a una nova era en els nostres mitjans de comunicació i no, per descomptat, a la seua desaparició.

Per això, l’Associació d’Estudis Fallers s’adherix a les manifestacions convocades per al dissabte 9 de novembre contra el tancament de Radiotelevisió Valenciana. Emplacem també el conjunt de les institucions, comissions i associacions falleres, començant per la Junta Central Fallera de la ciutat de València, com a part de la nostra societat civil, a enfrontar-se a esta mesura arbitrària i que tant de mal fa a la difusió de les nostres festes.

VLC Noticias / Redacción

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.