L’equip de govern els seus 100 dies de gestió a Vinaròs

c75cf-guillem-enric-fontanet-set15L’equip de govern municipal de Vinaròs ha realitzat avui el balanç dels seus 100 primers dies al capdavant del consistori. L’Alcalde, Enric Pla, ha volgut insistir que “seguim treballant amb la il·lusió del primer dia i amb el convenciment que la participació és fonamental i s’ha de convertir en decisiva. Per això, volem que l’Ajuntament estiga obert a tothom, perquè tant el suport com l’exigència, per part de la ciutadania, han d’estar presents”. De cara a les pròximes actuacions, segueixen vigents compromisos com el transport escolar gratuït; l’augment de les ajudes socials -amb actuacions com el parc de lloguer social-; plans de dinamització en àrees com la formació -amb el Vinalab com epicentre-, el comerç de proximitat i el turisme especialitzat o els nous horaris d’atenció a la ciutadania al consistori. L’Alcalde també incidia en el paper actiu del consistori per seguir encapçalant reivindicacions com l’augment dels serveis sanitaris a l’Hospital de Vinaròs, la realització d’exàmens teòrics de conducció en el municipi o el correcte funcionament de l’oficina d’expedició de documents a la comissaria de Policia Nacional.

Respecte a la situació econòmica del consistori, Pla ha admès que “la realització dels pressupostos 2016 serà complicada” i informava que “l’Ajuntament té una capacitat limitada d’inversió i per fer front a despeses imprevistes, donada la baixada d’ingressos i les obligacions en amortització de deute”. En aquest sentit “l’Ajuntament de Vinaròs s’adhereix a la demanda del canvi del model de finançament municipal, que esperem donen suport a la Generalitat Valenciana i la Diputació Provincial ja que els consistoris hem de fer front, en molts casos, a despeses sobre competències que no ens corresponen”.

L’Alcalde, Enric Pla, i els dos tinents d’alcaldia, Guillem Alsina i Domènec Fontanet, han estat els encarregats de recordar les diferents actuacions desenvolupades per cada àrea del consistori. En nom del grup municipal de Compromís, Fontanet ha assenyalat, com a principals accions de les regidories Medi Ambient, Agricultura, Pesca i Sostenibilitat, la reducció de l’ús d’herbicides, la neteja mecànica i manual de camins i cunetes, la rotació d’empreses locals en la realització de treballs, la creació de la Unitat rural mediambiental i l’estudi de viabilitat sobre l’autoconsum energètic d’edificis municipals. A les àrees de Turisme i Comerç, destaquen l’optimització de recursos econòmics en diversos actes -en alguns casos, de fins al 90% -, la descentralització d’actes al Passeig Marítim, la millora en equipaments accessibles a la platja del Fortí o el inici d’un document marc per a la posada en marxa d’un pla de dinamització del Mercat Municipal.

Alsina, portaveu del Grup Municipal Socialista, ha recordat que la regidoria d’Obres i Serveis ha finalitzat i continua amb obres vials i de millora de l’accessibilitat; s’ha actuat per millorar la seguretat vial en el carrer Benet XIII, amb la construcció d’un nou carril bici i una zona de vianants; ha augmentat la freqüència de neteges, neteja viària, barrancs i embornals; ha millorat l’enllumenat en zones com Colònia Europa i s’ha apostat per un canvi en la jardineria ornamental del centre urbà, com a mesura d’estalvi. A les àrees de Cultura, Festes, Tradicions i Joventut, destaquen els nous criteris en la programació d’actes culturals, la creació de la marca Vinaròs Viu o la conservació de patrimoni històric. La regidoria d’Educació ha coordinat les millores d’instal·lacions escolars, així com l’augment de la dotació econòmica per a beques de llibres. A l’àrea d’Hisenda, es treballa en la creació de noves borses de treball, la posada en marxa imminent de tallers d’ocupació i la redacció dels pressupostos 2016.

Enric Pla, en nom de Tots i Totes Som Vinaròs, destacava la tasca de la regidoria de Govern Obert “com a nou segell que es vol imprimir a la tasca de l’equip de govern”. Les reunions veïnals, l’augment de la informació sobre la gestió municipal, convocatòries i concursos, l’adhesió de Vinaròs a l’Observatori Internacional de Democràcia Participativa i l’augment dels ítems de transparència al web municipal són les principals accions de l’àrea. En Serveis Socials, destaquen l’augment de les partides econòmiques per cobrir necessitats bàsiques de ciutadans i la renovació i millora de convenis amb diferents institucions. A l’àrea d’Urbanisme, eliminació de zona taronja d’aparcament i gestions per tornar a la primera mitja hora gratuïta, la redacció d’un nou pla integral de viabilitat ciclista o plans per evitar la inundabilitat. A l’àrea de Governació, Pla incidia en la reordenació de l’ocupació de la via pública, la creació de la Unitat rural i la revisió de contractes.

La reducció sistemàtica de despeses protocol·làries i de representació, l’eliminació de privilegis dels integrants de l’equip de govern o la publicació de l’agenda pública dels regidors són altres de les qüestions que, segons el primer edil, “s’han introduït en aquests 100 primers dies de govern de Tots i Totes Som Vinaròs, Partit Socialista i Compromís i que mantindrem i augmentarem”.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.