L’equip de Govern se suma a la celebració del Dia Internacional de la Igualtat Salarial

Valencia Noticias | Redacción.- L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha sumat hui a la celebració del Dia Internacional de la Igualtat Salarial (Equal Pay Day), una jornada que pretén recordar que a Espanya les dones cobren un 28 per cent menys que els hòmens. Acompanyat de la regidora delegada d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, i altres membres de l’equip de govern, l’alcalde ha visitat la taula informativa que l’Associació d’Empresàries i Professionals (EVAP) ha instal·lat a la porta principal de l’Ajuntament.

El Ayuntamiento trabaja para conseguir desde que se compartan las tareas en la vida privada hasta que se genere un sistema productivo que sea compatible con la reproducción.
image-328665

“La bretxa entre els sous de dones i hòmens a València és més acusada que en la resta de l’Estat”, ha assegurat Joan Ribó, que ha manifestat que l’equip de govern treballa en temes d’igualtat “amb l’objectiu que les dones, que treballen tant com els hòmens, cobren el mateix, perquè això és just”.

En este sentit, l’alcalde ha recordat, per exemple, que l’Ajuntament, a l’hora de contractar empreses per a la prestació d’obres, servicis o concessions administratives, inclou entre les condicions que han d’acatar estes empreses adjudicatàries la igualtat salarial entre les seues empleades i empleats. “L’equip de govern exigix, de forma clara, la responsabilitat social de les empreses que han de garantir, entre altres temes, la igualtat salarial entre dones i hòmens”, ha explicat.

Per la seua banda, la regidora Isabel Lozano ha lamentat que actualment, “amb el mateix nivell de qualificació i formació, sempre hi ha un biaix negatiu cap a la contractació, promoció i nivell salarial de les dones”, i ha reiterat que l’Ajuntament treballa per a aconseguir des que es compartisquen les tasques en la vida privada fins que es genere un sistema productiu que siga compatible amb la reproducció.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.