Les associacions veïnals tindran ajudes per a  despeses de material i manteniment de locals

20-05-2017 Subvencions participació ciutadanaEl Consell de Participació Ciutadana ultima les bases que regiran les subvencions del 2017, amb dues línies de 40.000 € cadascuna

La regidoria de Participació Ciutadana, dirigida per la vicealcaldessa, Ali Brancal, està treballant juntament amb els membres de la Comissió Permanent del Consell de Participació en la redacció de les bases per a les subvencions del 2017. Per primera vegada, aquest any hi haurà dues modalitats, cadascuna amb una dotació de 40.000 euros. Es mantindrà una línia de subvencions per a les associacions veïnals que presenten projectes que complisquen certs requisits, mentre que s’incorpora una altra subvenció de caràcter lineal a la qual podran acollir-se totes les entitats que ho desitgen i que tindrà per objecte garantir la continuïtat d’aquestes associacions. Aquestes ajudes comprenen les despeses en material informàtic i papereria i el manteniment de les seues instal·lacions, entre d’altres.

La vicealcaldessa I regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal, ha assenyalat que “la intenció és facilitar que les associacions menudes, que no tenen possibilitat de presentar projectes de major impacte, puguen continuar la seua activitat per tal de seguir sent un referent en els seus respectius barris”.

A aquesta convocatòria només podran presentar-se associacions veïnals. Al respecte, l’edil ha manifestat que “aquest és un aspecte que caldrà revisar en successives convocatòries per intentar homogeneïtzar-les, ja que hem de treballar perquè la participació siga un eix transversal”.

Pel que fa a les condicions que han de complir les associacions de veïns que opten a l’altra línia de subvenció, es tracta que desenvolupen accions formatives en matèria de participació ciutadana per als seus socis, i que impulsen processos participatius o altres accions innovadores en matèria de participació i investigació, com enquestes, consultes o altres metodologies destinades a identificar necessitats, carències, oportunitats o amenaces. Col·laboració amb els serveis municipals; foment de la cooperació entre associacions, treball en equip i optimització de recursos; així com la potenciació de la transparència i la introducció de criteris d’austeritat i eficàcia en les despeses són altres aspectes que valorarà la regidoria per a la concessió de les ajudes.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.