Les comissions falleres podran optar a una nova línia de subvenció per a contractar bandes de música

Valencia Noticias | Redacción.- El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat que s’incrementen les subvencions tant per a les falles com per a la il·luminació al 2016. A més, ha anunciat la creació de la nova línia d’ajuda de 30.000 euros perquè totes les comissions puguen accedir a la contractació d’una agrupació musical. “Des de la Regidoria volem fer costat a la tasca de les bandes de música com a element molt important de la candidatura de les Falles a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO”, ha explicat.

Les subvencions per a l’any vinent, que s’han aprovat este matí per la Junta de Govern Local (20.000 euros dels 30.000 que es destinaran finalment), s’han debatut i consensuat per primera vegada en la història de les festes entre la Regidoria de Cultura Festiva i representants del món faller. “En el grup de treball han estat representades la Interagrupació de Falles, les comissions de la Secció Especial i les de Primera A, la Federació de Falles I+G, així com uns altres col·lectius fallers. És una demostració més del reconeixement que este equip de govern fa de la diversitat i la pluralitat en les Falles –ha explicat Fuset. Els escoltem i els fem partícips de les decisions que afecten a totes i a tots els qui fan realitat la festa gran de València”.

Habrá subvención para contratar bandas de música.
image-291595

La nova línia de subvenció serà accessible per a totes les comissions falleres. Les quantitats a què optaran aniran en funció de diversos criteris, com ara que l’agrupació musical contractada siga almenys una colla de tabal i dolçaina amb un mínim de quatre integrants; el barem de cada comissió augmentarà si la banda de música està conformada per entre 10 i 14 integrants i ho farà encara més si la formen 15 músics o més. També influirà si la contractació és per a entre dos i quatre actuacions o per a cinc o més. En total, l’ajuda no podrà superar la quantitat sol·licitada ni el 75 per cent del pressupost de les actuacions.

Les ajudes van destinades a facilitar la contractació d’agrupacions musicals perquè actuen en els diversos festejos organitzats amb motiu de les festes falleres entre el propvinent 28 de febrer i el 20 de març. Les comissions falleres interessades a optar a estes ajudes podran sol·licitar-ho a l’Ajuntament de València per mitjà d’una sol·licitud de subvenció, a la qual cal adjuntar el pressupost de les actuacions contractades, que hauran d’incloure detalls com ara el nombre d’actuacions, els dies en què es faran i la quantitat de músics que hi participaran.

A banda de l’ajuda per a contractar agrupacions musicals, el regidor de Cultura Festiva ha explicat que “s’ha apostat per mantindre la subvenció per a les falles fins al 25% del cost total, perquè són un element central de la festa; per a la il·luminació es manté l’ajuda de fins al 20% del cost certificat”. A més, ha informat de la intenció de la regidoria “d’augmentar les ajudes a les comissions falleres i que es redistribuïsquen d’una forma equitativa perquè puguen arribar a totes i en concepte d’elements diversos de la festa”. Per acabar, Fuset també ha reiterat la voluntat de treballar per fer possible “una nova subvenció per ajudar les comissions falleres pel que fa al vessant pirotècnic de la festa”.

Programa de germanor per a Sant Joan

Entre les ajudes que hi haurà l’any que ve també es treballa en la regidoria en la col·laboració entre comissions falleres per a organitzar conjuntament les revetles de Sant Joan. “Estem treballant en un projecte pilot de subvenció anomenat ‘programa Germanor’ que premiarà la cooperació entre comissions i fomentarà alhora l’agermanament entre els fallers i les falleres”, ha explicat Fuset.

Amb eixe programa es pretén reduir, d’una banda, el nombre de discomòbils o revetles en la ciutat, amb la disminució que això comporta de molèsties als veïns i les veïnes de València; i de l’altra, es potenciarà la qualitat dels espectacles, tenint en compte que les comissions podran contractar actuacions millors.

La subvenció arribarà als 20.000 euros i es distribuirà en funció de la col·laboració amb unes altres entitats i comerços locals del barri, de la contractació de música en valencià, de les mesures d’higiene i sostenibilitat que es prenguen i de les activitats que s’hi oferisquen per a xiquets i xiquetes, entre altres bones pràctiques.

La mesa de diàleg amb el món faller, que ja està en marxa, serà l’encarregada de concretar esta nova ajuda a les comissions falleres.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.