Les Corts mostraran el seu tresor de monedes medievals en les jornades de portes obertes

València Notícies | Redacció.- Dissabte i diumenge el Palau dels Borja, seu de les Corts Valencianes, obrirà les portes a tots els públics amb motiu del 9 d’Octubre. Els visitants podran contemplar uns croats d’argent, que es trobaren en les excavacions del carrer Llibertat i que només es mostraren a la comitiva oficial que inaugurà l’hemicicle en 1994.

entre-las-novedades-destacables-esta-la-muestra-de-las-monedas-del-conocido-como-tesoro-de-la-calle-libertad
image-424523

Dissabte per la vesprada actuarà la banda de música de la UDP Llíria-Camp de Túria-Serrans, amb motiu del Dia Internacional de les Persones d’Edat. Esta formació musical, creada en 1993, és la primera de tota Europa de jubilats i pensionistes.

Les Corts Valencianes tornaran a obrir les seues portes amb motiu del 9 d’Octubre, sumant-se així a la campanya de tots els palaus que formen part del patrimoni valencià que s’exhibixen a la ciutadania amb motiu de la festa gran del poble valencià. Entre les novetats destacables està la mostra de les monedes del conegut com “tresor” del carrer Llibertat, perquè va ser en les excavacions del carrer Llibertat, en unes obres del parlament, on aparegué un recipient de fang amb 2.484 monedes d’argent.

Estes monedes, conegudes com “croats”, daten del darrer quart del segle XIII i la segona meitat del segle XIV i la seua cronologia comprén des d’Alfons I el Franc (1285-1291), Jaume II el Just, Alfons el Benigne i Pere II el Cerimoniós (1336-1387). De la quantitat trobada es netejaren i es restauraren en el seu dia un total de 300 monedes, que van ser les exposades al Palau dels Borja en 1994, amb motiu de la inauguració de l’hemicicle, acte al que assistiren els reis Juan Carlos I i Sofía. Des d’eixe moment, ningú més ha vist les monedes, que este cap de setmana s’exhibiran a les Corts dissabte i diumenge, de 10 a 15 hores i de 16 a 20 hores.

També dissabte, 1 d’octubre i Dia Internacional de les Persones d’Edat, s’ha programat un concert de la banda de música de la UDP Llíria-Camp de Túria-Els Serrans, una formació única per ser la primera en crear-se a Europa amb tots els components jubilats i pensionistes. L’actuació, que serà a les sis de la vesprada, es farà a la Plaça de Sant Llorenç, en la mateixa porta de les Corts Valencianes.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.