Les Corts recorden a Negrín, l’únic President del Govern nomenat a València

València Notícies | Redacció.- La Sala dels Espills de les Corts Valencianes han servit d’escenari per a retre un humil però sentit homenatge a Juan Negrín, el científic que assumí la Presidència del Govern de la II República en la convulsa Guerra Civil. El motiu del recordatori ha estat en que hui, 17 de maig, s’han complit 80 anys d’eixa efemèride i que, a més a més, fou al Palau dels Borja, actual seu del parlament valencià.

El President de les Corts, Enric Morera, ha rebut una una delegació de la Fundación Juan Negrín i representants de col·lectius en defensa de la memòria històrica, que han acompanyat a Carmen Negrín, néta del President del Govern republicà. Des de l’entitat que promou l’estudi i la difusió de l’obra de Negrín han lliurat dos llibres per a la biblioteca de les Corts, mentre que el President del parlament valencià ha obsequiat a la delegació amb un taulell de ceràmica borgiana, un llibre sobre el Palau dels Borja (on es conten també els fets ocorreguts un 17 de maig de 1937) i una reproducció de la portada de El Mercantil Valenciano del 18 de maig de 1937, on s’informa del nomenament de Juan Negrín com a President del Govern.


Enric Morera, recibió a una delegación de la Fundación Juan Negrín.

La néta del doctor Negrín ha agraït el sentit homenatge de les Corts, per tractar-se d’un acte de “normalitat i de reconciliació”, mentre que el President de la cambra autonòmica valenciana ha destacat que es tracta d’un fet històric que cal recordar “per justícia, pel bé de la memòria històrica, sense oblidar els valors de democràcia i llibertat que defensava Juan Negrín, president d’un govern legal i elegit democràticament. A més, és un president molt interessant per la seua gran formació cultural i acadèmica i que ha deixat un gran llegat”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.