Les dones pilotaris protagonitzen la presentació en l’Ajuntament de les seus pròximes activitats esportives

València Notícies | Redacció.- La regidora d’Esports, Maite Girau, ha presentat la campanya de pilota valenciana “Va de Dóna” que reforça el paper de la dona en este esport autòcton, per a la que s’han organitzat diverses activitats. “Des de la regidoria d’Esports treballem per a aconseguir que cada vegada més la pilota siga un esport de referència. Volem també visibilizar cada vegada més este esport en si i a les dones com a pilotaris. En l’esport en general segueix havent-hi una bretxa de gènere, que des de la regidoria estem disposats a reduir”, ha declarat Maite Girau.

En la presentació es trobava al costat de Maite Girau, el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuan; la vicepresidenta de competicions femenines de la Federació, Ana Belén Giner, i també han acudit un nodrit grup de dones pilotaris que proven que cada vegada són més les que practiquen este esport. A més, s’ha presentat oficialment a la mascota Mapi.

Presentación de la campaña de pilota valenciana 'Va de Dona'.

Els representants assistents han volgut reforçar el protagonisme dels esportistes que assistien a la presentació, ja que “són ells la millor plataforma de difusió de tots els nostres esportistes joves. Cal fer-les visibles i que servisquen de model per a totes i tots, els xiquets i xiquetes que comencen”, ha explicat Girau. Les activitats s’inclouen dins dels actes de la Setmana de la Dona.

Escoles Esportives

La regidora ha reconegut la labor de les escoles esportives que treballen perquè cada vegada més xiquets i xiquetes aprenguen a jugar a la pilota valenciana, “tenim uns 200 que participen, 68 són xiquetes. El percentatge de xiquetes és creixent, però encara estem lluny d’aqueix 50%, o més, al que aspirem”, considera Girau. Els representants de l’Ajuntament i de la Federació han agraït als pares l’esforç per portar i acompanyar a les seues filles i fills a les competicions en les quals participen.

Ana Isabel Giner, esportista representant de la Federació i també monitora, ha reivindicat, igual que la regidora, el paper de les escoles municipals “des d’on comencen per a després convertir-se en campions”. I ha recordat com a anècdota que quan ella va començar “jo era l’única xica i ara, a la vista de les xifres, és clar que hem millorat. A poc a poc les pilotaris anem a guanyar terreny”.

Una altra prova que les coses estan canviant és la competició que té lloc aquest divendres a la vesprada que consisteix en un partit mixt els competidors del qual s’han mostrat molt il·lusionats. “Es preveu un gran èxit ja que s’han inscrit ara com ara mes de 400 assistents. Es realitzaran diversos sorteigs i regals cedits per les empreses patrocinadores”, ha explicat el president de la Federació José Daniel Sanjuan. Començarà a les 20:15 hores.

Sanjuan, s’ha mostrat molt orgullós i ha explicat que “la gran revolució dels últims anys en la pilota valenciana han sigut les dones. Han fet seua la pilota valenciana amb una gran força i il·lusió, no solament demostren el seu nivell en les competicions nacionals, sinó també en campionats en l’estranger”.

Entre les activitats en les quals s’emmarca “Va de Dóna”, dins de la “setmana de la Dona” cal esmentar que el dia 18 tindrà lloc la final en el trinquet de Pelayo, competició a la qual regidora d’Esports ha convidat a tots i totes. Des dels dies 10 al 18 seran gratuïtes les entrades per a les dones en tots els trinquets de la comunitat valenciana. Més informació sobre les activitats organitzades en la web de la Federació http://fedpival.es/

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.