banner_990x90_EFE (1)

Les incineracions segueixen a l’alça i ja quasi igualen al nombre d’inhumacions a Castelló

L’Ajuntament ha escomès obres de rehabilitació, millora i reparació en els dos cementiris enguany

Els serveis realitzats en els cementeris de Castelló en el que va d’any constaten un creixement a l’alça de les incineracions encara que segueixen sent majoritàries les inhumacions. En aquest període s’han realitzat 546 inhumacions enfront de 511 incineracions “pel que es manté la tendència a l’alça del servei d’incineració”, expliquen des de l’empresa mixta Nou Cementeri que gestiona els cementiris de Sant Josep i el del Camí de l’Enramà.

Homenatge i recort a les victimes del franquisme a la fossa comuna del cementeri civil de Castelló-
image-251479

Homenatge i recort a les victimes del franquisme a la fossa comuna del cementeri civil de Castelló-

Homenatge i recort a les victimes del franquisme a la fossa comuna del cementeri civil de Castelló-
image-251480

Homenatge i recort a les victimes del franquisme a la fossa comuna del cementeri civil de Castelló-

misa con Casimiro Lopez 02
image-251481

El percentatge de famílies que es decideixen per acudir al servei d’incineració (48% enfront del 52% d’enterraments tradicionals) és cada vegada major per criteris econòmics i socials, encara que la tradició per inhumar segueix sent constant. Enguany també reflecteix un augment de les renovacions d’unitats d’enterrament, que han augmentat un 35%. En aquests moments, hi ha uns 130.000 morts distribuïts en 43.200 unitats d’enterrament a Sant Josep mentre que en el nou cementeri hi ha 3.500 morts en 4.000 unitats d’enterrament.

Durant 2015 s’han escomès millores en el cementiri de Sant Josep com la rehabilitació continuada de determinats blocs de nínxols, la reparació d’humitats, la correcció de l’asfaltat en determinats accessos interiors, la reparació de cornises en la zona Sant Cristóbal o la fonamentació de trams de vorera que s’havien deteriorat per les inclemències del temps. L’actuació més destacada ha sigut el tractament urgent del conjunt de xiprers afectats pel fong Seiridium carfinale als quals s’ha realitzat una primera fase d’endoteràpia i s’ha aconseguit delmar el fong en pràcticament la totalitat d’unitats.

En el nou cementiri, les actuacions han consistit en l’ampliació d’unitats d’enterrament, la rehabilitació de la zona destinada a tombes, la projecció de nous panteons i l’habilitació d’espais verds.
Festivitat de Tots Sants

L’Ajuntament de Castelló ha facilitat tots els mitjans materials i suport del personal del cementiri per a la celebració dels actes programats en els dos cementiris amb motiu de la festivitat de Tots Sants. Per primera vegada ha col·laborat amb la instal·lació de cadires, megafonia i carpes mòbils davant l’amenaça de pluja per a l’homenatge convocat per part del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica i com altres anys també per a la missa de difunts oficiada pel bisbe de la diòcesi Sogorb-Castelló, Casimiro López.

D’altra banda, la Policia Local ha habilitat un dispositiu especial de tràfic amb 20 punts de control i 30 agents entre policies i AMU en els itineraris d’accés a tots dos cementeris de la ciutat. A més, des de la Regidoria de Mobilitat ha funcionat un autobús especial amb recorregut circular que des de les 8 del matí connecta La Farola amb la necròpoli de Sant Josep i el Nou Cementeri.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.