BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Les obres de rehabilitació del refugi dels Serrans començaran a l’agost

València Noticies | Redacció.- Els treballs de restauració del refugi antiaeri del carrer dels Serrans, començaran en el mes d’agost. La iniciativa està emmarcada en la commemoració del 80é aniversari de València com a capital de la República.

El refugi dels Serrans es va utilitzar com a espai per a protegir els habitants de la ciutat de València dels bombardejos durant la Guerra Civil espanyola. Es calcula que durant els tres anys de la contesa van ser construïts al voltant de 200 refugis més per tota la ciutat.

Tello visitó el refugio antiaéreo de la calle de Serrans.
image-406757

Glòria Tello ha concretat que “este és el segon refugi, després del que es troba en el Ajuntament mateix, que ha començat a recuperar el Servici de Patrimoni Històric de la ciutat i la Conselleria de Cultura”. Este projecte, segons ha assegurat la regidora, “entra dins de la política del servici de Patrimoni. Tractem de recuperar estos espais, posar-los en valor i mostrar a la ciutadania la seua història. La idea és arribar a recuperar l’estat original del moment de la seua utilització”.

Com ha afirmat l’arqueòloga municipal, Pepa Pascual, “s’ha posat en marxa el projecte de rehabilitació. Prèviament s’han realitzat treballs de neteja i cates arqueològiques amb la finalitat de determinar en quin estat es troba el refugi, com està construït i què és el que necessita rehabilitació”.

D’una banda, els treballs de neteja han servit per a buidar el refugi, ja que una comissió fallera l’usava com a magatzem, i per a netejar-lo a fons. D’altra banda, amb les cales arqueològiques s’ha realitzat un estudi de l’estructura per a determinar com era en els seus inicis i detectar problemes com goteres o altres desperfectes. Per a açò, també s’han recopilat notes de premsa, fotografies i documents de l’època.

La finalització del treball de rehabilitació del refugi municipal i el dels Serrans es preveu per a finals d’enguany. La regidora ha assegurat que “s’intentaran reconstruir tots els refugis de la ciutat que siga possible”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.