Les obres de renovació de les xarxes de subministraments i evacuació d’aigües de la ‘superilla’ de Maestría avancen a bon ritme

Obres Maestría 01
València noticies | L’alcaldessa destaca la importància del projecte que transformarà el barri amb una inversión d’1,4 milions d’euros

Les obres de transformació urbana de Maestría avancen a bon ritme. En aquests moments s’està treballant en la renovació de les xarxes d’aigües pluvials i residuals, així com de subministrament elèctric i aigua potable. Les obres de la xarxa d’aigües són a punt de concloure, mancant alguna escomesa o branc de connexió, així com embornals i connexions a la xarxa. Els treballs realitzats de sota la cota del paviment, en voreres i calçada, inclouen la realització de tastos, neteja de xarxes existents i inspecció amb càmeres.

“La remodelació urbana de Maestría és un projecte ambiciós, que pretén la transformació integral del barri, i ha suposat una important inversió econòmica per a l’Ajuntament d’1,4 milions d’euros”, indica l’alcaldessa, Amparo Marco, qui ha visitat les obres amb el regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, la tinenta d’alcaldia del districte sur, Patricia Puerta, i tècnics municipals de l’àrea d’Infraestructures. “Hi haurà un abans i un després de les obres de remodelació”, afegeix.

Simó ha mantingut diverses reunions amb les entitats socials del barri, com l’associació de veïns Mestratge i l’AMPA del col·legi Exèrcit per a abordar l’evolució de les obres. Els residents han traslladat dubtes, suggeriments i queixes a l’Ajuntament. “Un projecte d’aquestes característiques genera molèsties per a la ciutadania. Agraïm la paciència de la majoria dels veïns i comprenem les queixes dels qui han vist alterada el seu dia a dia per la realització de les obres”, apunta. L’Ajuntament també ha iniciat una campanya amb repartiment de fullets informatius sobre l’execució del projecte.

Entre els treballs pendents d’executar estan la canalització entubada de les actuals línies aèries de telefonia, el desviament del traçat de la xarxa de subministrament de gas natural i de telecomunicacions per cable, necessària per a la implantació d’arbrat i instal·lació d’enllumenat públic; la xarxa de reg separativa per a jardineria i boques de reg, la xarxa d’enllumenat públic i l’execució d’escocells d’arbrat i fonamentació de fanals.

La remodelació integral de Mestratge suposarà la implantació a Castelló de la primera ‘superilla’, un nou concepte de mobilitat que passa per pacificar el trànsit a l’interior dels barris a través de l’establiment de sentits de circulació oposats per trams del mateix carrer per a evitar que es convertisquen en vials de pas. D’aquesta manera, es permet la circulació de vehicles a motor per tots els carrers però preferentment del tràfic residencial.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.