Les pedanies de València avancen en la implantació de fibra òptica

València Noticies | Redacció.– València, al costat de Madrid i Barcelona, és una de les ciutats europees amb major cobertura de fibra òptica, una infraestructura amb la que compta el 54% de la població de les pedanies i que en les pròximes setmanes s’estendrà a Borbotó i Benifaraig. Així ho ha anunciat hui l’alcalde de València, Joan Ribó, després de reunir-se amb el president de Telefónica España, Miguel Gilpérez.

L’alcalde, Joan Ribó, ha insistit en la necessitat de trencar la barrera digital i d’estendre les noves tecnologies de la comunicació a tots els racons de la ciutat: “en estos moments estem reunint-nos amb grans empreses, i en este cas he insistit davant el president de Telefónica España la importància que per a València té ser una ciutat amb uns nivells de fibra òptica molt elevats –dels majors del món- així com els projectes d’Smart City que nosaltres estem desenvolupant, i que donen moltes possibilitats a l’Ajuntament”.

El alcalde y responsables de la empresa de telecomunicaciones Telefónica.
image-372649

D’esta manera, en esta trobada, l’alcalde i el responsable de l’empresa de telecomunicacions han repassat el projecte Smart City que desenvolupa l’Ajuntament i que ha convertit a la ciutat “en líder europea en l’entorn de les ciutats intel·ligents”. De fet, tal com ha recordat l’alcalde, esta plataforma basada en el model Fiware de Telefónica, “ja compta amb un mapa amb l’estat del trànsit, amb dades sobre les places d’aparcament i d’ocupació de Valenbisi, entre altres servicis”.

L’alcalde ha remarcat la necessitat que les grans empreses revertisquen en la societat que els acull una inversió de caràcter social. Així, i pel que fa a l’ecosistema innovador de València, l’alcalde ha rebut el compromís del president de Telefònica que ha anunciat la creació d’una tercera Llançadora d’Ocupació en la ciutat, després de l’èxit de les dos primeres i amb les quals ja seran més d’un centenar les persones que hagen participat en este projecte orientat a la cerca d’ocupació. Ribó ha destacat la preocupació del govern municipal per dinamitzar el mercat laboral i la implicació que, juntament amb les polítiques públiques, ha de tindre la iniciativa privada en la creació d’ocupació de qualitat.

Per la seua banda, el president de Telefónica España, Miguel Gilpérez, ha assenyalat “la importància que té el desplegament tecnològic, per tal que tots els valencians tinguen accés a una fibra òptica de qualitat, comparable a les velocitats o capacitats que només hui dia trobem a certes parts d’Àsia, com Corea o el Japó. El president de Telefónica España ha volgut transmetre-li a l’alcalde “el compromís de Telefónica amb l’Ajuntament de València, amb qui volem treballar conjuntament per donar uns serveis de més qualitat per als valencians”.

En la reunió també han participat el regidor d’Innovació, Jordi Peris, i el director general de la Companyia de telecomunicacions a la Comunitat Valenciana, Murcia, Balears i Catalunya, Kim Faura; i el director d’Administracions Públiques i Grans Clients a la Comunitat, José Manuel del Arco.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.