Les promeses de la dansa nacional es donaran cita a Castelló el 21 i el 22 de maig al Principal

El Péndulo | Redacción.- La regidora de Cultura, Verónica Ruiz, ha presentat aquest matí les bases de la XX Convocatòria Nacional de Dansa ‘Ciutat de Castelló’. En la presentació ha estat acompanyada de Gabriella Foschi, de l’Associació Cultural Terpsícore, organitzadora de la cita, Vicent Sales, diputat provincial de Cultura, Belén , en representació de CulturArts i José Vicente Ramón, gerent de la Fundació Dávalos-Fletcher, institucions totes elles patrocinadores de l’esdeveniment al costat de l’Ajuntament de Castelló.

Ruiz ha explicat que “és evident que aquesta Convocatòria Nacional de Dansa Ciutat de Castelló és una cita imprescindible dins del circuit de premis i festivals de dansa en tot l’estat espanyol”.

La regidora ha explicat també que “la final tindrà lloc el dia 22 de maig, emmarcat dins de la gala de celebració del Dia Internacional de la Dansa que es realitzarà en el Teatre Principal de Castelló”.

Per la seua banda, Gabriella Foschi ha anunciat que “el premi a la interpretació serà de 4.000 €, un primer premi que s’atorgarà al ballarí o ballarina que reuneix les qualitats de qualsevol de les especialitats. A més, hi ha quatre premis per especialitat (dotats amb 1.250 € cadascun): clàssic, contemporani, dansa espanyola i flamenc”.

La Convocatoria Nacional de Danza ‘Ciudad de Castellón’ es una excelente plataforma para los jóvenes bailarines. (Foto-Valencia Noticias).
image-300772

La presidenta de l’Associació Cultural Terpsícore també ha informat que “l’edat per a poder accedir a aquesta convocatòria està compresa entre els 16 els 22 anys i els ballarins i ballarines que es presenten a la convocatòria seran valorats, especialment, per la seua qualitat tècnica i el seu potencial”. El termini d’inscripció finalitzarà el 8 de març i les dates de la semifinal i la final seran el 21 i el 22 de maig, respectivament, en el Teatre Principal de Castelló.

Per la seua banda, el diputat Vicent Sales ha agraït “l’esforç i el compromís de Gabriella Foschi perquè gent com ella és la que fa que la dansa estiga en el lloc que es mereix”.

Cal destacar la labor impulsora d’aquesta iniciativa, que en les seues quasi 20 anys de marxa ha permès la participació de prop de 500 ballarins i ballarines que han tingut l’oportunitat de mostrar la seua vàlua davant les més prestigioses escoles i companyies nacionals i internacionals. La Convocatòria Nacional de Dansa ‘Ciutat de Castelló’ és una excel·lent plataforma d’oportunitat i visibilitat els joves ballarins que ha propiciat que molts d’ells estiguen ballant en les més prestigioses companyies professionals.

Finalment, tant Sales com Ruiz han manifestat el seu “compromís per anar les dues institucions de la mà, Ajuntament i Diputació, a reclamar, una vegada més, la necessitat de comptar amb un Conservatori Professional de Dansa en la ciutat de Castelló”, ha manifestat la regidora de Cultura, Verónica Ruiz.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.