L’increment del consum de l’aigua es traduïx en majors ingressos i inversions hidràuliques en l’àrea metropolitana

València Notícies | Redacció.- L’Entitat Metropolitana de Servicis Hidràulics (EMSHI) destinarà 13.273.983 euros del seu pressupost de 2018 per a reforçar el seu pla d’inversions, que permetrà el manteniment de la xarxa de proveïment existent i la creació de noves infraestructures per a atendre les necessitats dels diferents municipis que conformen l’entitat, com també per a optimitzar i dotar de la major qualitat possible l’aigua. L’augment de les inversions, paral·lel al del volum d’ingressos, es justifica amb l’increment del consum que, a final d’any, es xifrarà en 82 hectòmetres cúbics. Pel que fa a la facturació, es mantindrà la tarifa mitjana de 2017 (de 0,40 euros per metre cúbic d’aigua en alta, sense tractar).Vicent Sarrià.

El regidor delegat del Cicle Integral de l’Aigua i president de l’EMSHI, Vicent Sarrià, ha presentat hui la previsió d’ingressos i despeses d’esta entitat metropolitana que gestiona la producció i el subministrament d’aigua fins al punt de distribució de cada municipi. “Els ingressos previstos augmentaran en 899.573 euros, que conformaran uns ingressos totals provisionals de 28.225.157 euros, un 3,29 % més que el pressupost de 2017”, ha explicat el regidor al final de l’assemblea en la qual s’ha aprovat este document econòmic, i on també s’ha donat compte de les accions que l’EMSHI preveu escometre en el pròxim exercici.

Respecte a les inversions, Vicent Sarrià ha destacat les que es duran a terme a les plantes potabilitzadores de Manises (La Presa) i de Picassent (El Realón). “Està previst executar infraestructures crítiques en les dos plantes per a millorar la qualitat de l’aigua tractada i per a incrementar la seguretat en les plantes”. A més, a El Realón “està prevista la instal·lació d’oxidació avançada per a eliminar el sabor terrós característic de les aigües procedents de l’embassament de Tous motivat per la proliferació d’algues”. En total, l’EMSHI invertirà en 2018 uns 4,3 milions d’euros en les plantes potabilitzadores i destinarà 9 milions més per a executar obres de millora en les xarxes de distribució d’aigua.

En la seua exposició, el regidor ha aclarit que la tarifa en alta no és la que paga la ciutadania. En eixe concepte, EMSHI inclou el cost de potabilitzar l’aigua que consumixen les persones que viuen a l’àrea metropolitana (aproximadament 1.600.000), el transport i la regulació d’eixe bé fins a la presa de cada ajuntament, que ja es responsabilitza de la distribució als seus ciutadans i ciutadanes, així com de la recaptació del servici. Igualment, ha recordat que en 2015 es va implantar un sistema de tarifa, denominada binòmica, que suma als costos de potabilitzar l’aigua els de les inversions i actuacions previstes per a mantindre la xarxa de proveïment d’este recurs com un sistema d’àrea metropolitana.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.