L’Institut Valencià de Cultura organitza el cicle X_Ensems, dirigit al públic infantil i juvenil

17.04.07_ENSEMS_3L’Institut Valencià de Cultura ha programat el cicle X_Ensems, que se celebrarà dins de la 39 edició del Festival Ensems, i que donarà començament este dissabte al Palau de les Arts Reina Sofía de València.

El cicle X-Ensems oferirà activitats dissenyades per pedagogs i músics, dirigides tant a l’alumnat de Primària i Secundària com d’universitats, dels conservatoris professional i superior de música, i públic familiar. L’objectiu és generar nous públics a través de la participació d’intèrprets jóvens de música actual i la programació d’activitats participatives que implicaran col·lectius educatius.

Per a Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l’Institut Valencià de Cultura, la finalitat d’aquest cicle és generar interés perquè tot el món s’acoste a la música des d’edats molt primerenques. Així mateix, un altre dels objectius que es persegueix és trencar barreres entre el que es defineix com a música popular i música culta, ja que tot és música

La primera de les activitats programades serà ‘La Màquina Interestel·lar’, creada per Adolf Murillo, María Elena Riaño i Noemy Berbel. Es tracta d’una experiència artística contemporània participativa que implica l’alumnat de Primària i Secundària i que té com a eix principal una orquestra de dispositius mòbils gestionada pel sistema Soundcool.

El segon concert d’aquest cicle anirà a càrrec de l’Antara Grup del Conservatori Superior de Música de València que, sota la direcció de Voro García i Carlos Amat, interpretarà peces de Ramón Ramos, Yan Maresz, Luciano Berio i Ángela Gómez.

A més, durant els dies 31 de maig i 2 de juny, el Conservatori Professional de Música dirigit pel pianista i professor Bartomeu Jaume, desenvoluparà el projecte pedagògic ‘Preludis per Chopin i per Chopin’, que implicarà alumnes del conservatori i intèrprets professionals com ara Juan Francisco Lago.

De la mateixa manera, cal destacar la participació en Ensems, per primera vegada, de l’Orfeó Universitari de València (OUV), que celebrarà el seu 70 aniversari amb un concert que tindrà lloc al Conservatori Superior de Música de València el pròxim 7 de juny. L’Orfeó mostrarà el resultat del projecte ‘Residències’, en què ha treballat durant tres cursos amb els artistes Rafael Armengol, Joël Mestre i Jesús Huguet, i ha estrenat set obres dels compositors Ramón Pastor, Pau de Luis i Francisco Coll, que seran precisament els compositors de les obres que seran interpretades dins del programa del Festival Ensems.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.