L’Institut Valencià de Cultura posa ordre a la relació de llocs de treball de l’ens

L’Institut Valencià de Cultura ha elaborat una relació dels llocs de treball (RLT) de l’Institut Valencià de Cultura, després que la nova direcció de l’entitat detectara places irregulars, cobertes sense cap procés de selecció. Aleshores es va iniciar un procés que ha consistit en determinar les places dels treballadors i treballadores, i les necessitats reals de la institució.

Quan l’anterior Govern va crear l’anomenada CulturArts va comptar amb una part de personal sense seguir cap procés de selecció atenent als principid de mèrit, capacitat i publicitat, així com sense reunir el perfil de la feina que haurien de desenvolupar.

La singularitat de l’RLT de l’IVC ve marcada per la complexitat d’haver unit en l’any 2013 i en un únic ens públic, CulturArts, tot el personal dels també ens públics Institut Valencià de la Música, Institut Valencià de Cinematografia, Teatres de la Generalitat Valenciana i l’Institut Valencià de Conservació i Restauració, així com el personal provinent de la mercantil pública Proyecto Cultural SA i els treballadors de l’arxiu de la desapareguda RTVV. L’ERO que es va fer el 2013 i que deixà 58 persones sense treball, hauria d’haver comptat amb la seua preceptiva RLT, que no es va fer.

L’elaboració de la Relació de Llocs de Treball de l’IVC ha consistit en la detecció d’aquests casos, la determinació de creació de noves places necessàries i inexistent fins a aquest moment i poder prescindir d’aquelles que no tenen funcionalitat a l’IVC.

Segons el director general de l’IVC, Abel Guarinós, s’ha fet “una reestructuració allà on s’han detectat anomalies, ja que la nostra responsabilitat es basa en l’eficàcia i l’eficiència en matèria cultural. És per això que hem creat 13 places noves i necessàries i n’hem amortitzat 11 que no tenien cap raó de ser” i ha afegit: “No obstant això, la majoria del personal que ara es podria veure perjudicat per perdre la plaça que venia ocupant sense cap tipus de selecció tindrà la possibilitat de presentar-se, com qualsevol altre candidat o candidata que dispose de la titulació mínima exigida en cada cas , a qualsevol de les noves places que incorpora aquesta mateixa RLT mitjançant un procés de selecció”.

Les amortitzacions i noves places atenen a llocs de treball de l’IVC principalment a la Unitat Territorial de Castelló, però també en València i una de les de nova creació és per a la Unitat Territorial de l’IVC a Alacant, en concret l’administratiu/va de gestió.

Entre les places de nova creació que contempla la proposta de RLT està un/a tècnic/a de gestió per al Centre Coreogràfic, dos tècnics/as d’escenari, un/a tècnic/a de màrketing i comunicació, un/a tècnic/a en prevenció de riscos laborals, un/a programador/a de teatre, dansa i música, un/a administratiu/va de gestió i la direcció de l’EACC.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.