L’IVAJ dona suport al treball conjunt d’onze municipis de Castelló per millorar les polítiques de joventut

17-2-3_FOTO_Ivaj_11_municipis_castellon
image-447592
El secretari general de l’IVAJ, Jesús Martí , ha assistit a la presentació de R #Joventut. Àrea 7, una publicació conjunta del 11 municipis de Castelló que han fet un anàlisi conjunt de la realitat en matèria de polítiques de joventut, per al treball en Xarxa Jove. Concretament, el municipis son Castelló de la Plana, Almassora, Benicàssim, L’Alcora, Orpesa, Torreblanca, Borriol, Sant Joan de Moró, Llucena, Costur y Figueroles,

Jesús Martí ha destacat que l’IVAJ està adaptant les seus actuacions a la realitat actual i partint de la necessitat de fer una política de proximitat, busca reforçar la municipalització i evidenciar el protagonisme de la societat civil. “Per això estem promovent un nou marc normatiu que done protagonisme als municipis, creant un Servei per Municipis d’assessorament i Recursos Tècnics i obrint línies d’ ajudes per accions especifiques com el programa JOVE Oportunitat”.

Els onze municipis consideren que es necessari promoure millor la participació dels joves, organitzar trobades, elaborar un pla de joventut, intervencions en bullying i altres formes de violència i programes comuns d’intervenció en valors als instituts. En aquests municipis hi ha 18 IES públics.

El treball en Xarxa facilitarà trobades per a joves, una agenda comú de formació, activitats temàtiques coordinades, entre d’altres. Els onze municipis prioritzen quatre àrees d’intervenció, la qualitat de vida i la millora del programes d’oci educatiu, l’emancipació, la participació i la millora dels valors, amb propostes per previndre la violència en totes les seves formes.

El secretari de l’IVAJ s’ha reunit també a la Diputació de Castelló amb el Diputat Provincial de Joventut, Pablo Roig, per establir possibles línies de col·laboració.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.