L’Observatori d’Ocupació de l’Ajuntament s’integra en la Fundació del Pacte per l’Ocupació

València Noticies | Redacció.- El primer tinent d’alcalde i responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Joan Calabuig, ha anunciat que este matí el patronat de la Fundació del Pacte per l’Ocupació ha aprovat utilitzar la marca València Activa en coordinació amb l’Ajuntament per a “unificar i millorar els servicis que oferixen a la ciutadania, com ara l’orientació laboral, la intermediació i la formació”. D’esta manera, ha precisat, “s’evitaran duplicitats i es prestarà un servici més accessible”.

També ha explicat que s’ha acordat que l’Observatori d’Ocupació de l’Ajuntament de València s’incardine dins de la fundació amb la participació dels agents socials, les universitats i el SERVEF. “L’objectiu és que tinga més capacitat per a la realització de les seues finalitats i, per a això, la fundació aportarà els mitjans humans i materials necessaris”, ha indicat.

Joan Calabuig.
image-395511

Ha detallat que entre les funcions de l’observatori es troba “generar informació de valor per a la presa de decisions, i per a això farà una anàlisi per barris amb la finalitat de detectar les necessitats de cadascuna de les zones”. Així, ha assenyalat, “aportarà dades per a la presa de decisions en ocupació però, també, per a informar de l’evolució de l’ocupació amb la publicació periòdica d’informes”.

Estes actuacions s’emmarquen dins de la iniciativa València Activa, que l’Ajuntament va posar en marxa el passat mes d’abril per a coordinar tots els recursos municipals existents per al desenvolupament econòmic i el foment de l’ocupació en la ciutat. Es tracta d’una eina que pretén acostar al ciutadà les actuacions que du a terme el Servici Municipal d’Ocupació i Emprenedoria i la Fundació del Pacte per l’Ocupació, amb una especial incidència en la formació.

València Activa preveu cinc àrees d’actuació relacionades: Ocupa, Emprén, Impuls Econòmic, Empresa i Internacional. En la primera s’inclou el projecte Barris per l’Ocupació, que consistix en l’obertura de nous centres especialitzats d’ocupació i emprenedoria per a acostar el servici a tots els districtes i oferir llançadores i recursos que faciliten realment l’accés a l’ocupació.

Des d’Emprén s’impulsarà la rehabilitació de l’edifici de La Harinera per a l’obertura d’un gran viver centre d’empreses, que comptarà amb l’Escola d’Emprenedors de la ciutat de València com a eix vertebrador del desenvolupament econòmic als Poblats Marítims. A este projecte se sumen dos vivers d’empresa més, un al passeig de la Petxina i un altre a Germans Maristes, este últim especialitzat en treball autònom i economia social.

Impuls Econòmic realitzarà anàlisis i estudis sobre l’adequació de nous projectes estratègics i inversions per a la creació de teixit productiu a la ciutat, negocis inclusius, iniciatives locals d’ocupació, empreses d’inserció en el turisme, l’esport, l’atenció a persones majors, la rehabilitació i el medi ambient.

Finalment, Empresa impulsarà la recuperació empresarial, mentre que Internacional reforçarà la participació en projectes europeus, amb actuacions d’impacte i incorporant socis transnacionals d’una dimensió d’acord amb la ciutat.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.