L’Orquestra de València i la mezzo Ketevan Kemoklide interpreten la cantata ‘Alexander Nevski’, de Prokófiev

El Péndulo | Redaccion.-  L’Orquestra de València, la Coral Catedralícia i la mezzosoprano Ketevan Kemoklidze, sota la direcció de Cristóbal Soler, interpretaran demà (divendres 20) divendres al Palau de la Música la cantata ‘Alexander Nevski’ de Serguei Prokòfiev.  Es tracta d’una obra grandiosa i patriòtica que reivindica la figura d’Alexander Nevski, heroi medieval rus que va fer front a les invasions sueques i teutones durant la seua vida. A més, els aficionats al cinema reconeixeran aquesta cantata, perquè va ser la banda sonora de la cèlebre pel·lícula d’Eisenstein filmada l’any 1938. També es podrà escoltar dues obres romàntiques per a piano i orquestra, que seran interpretades pel concertista Carles Marín: la ‘Dansa Macabra’ de Franz Liszt i la cèlebre ‘Rapsòdia sobre un tema de Paganini’, de Serguéi Rachmàninov.

image-265653

Cristóbal Soler ha sigut director musical titular del Teatre Líric Nacional de La Zarzuela. Ha dirigit diferents concerts amb l’Orquestra de Cambra de Lausana en el cicle d’abonament de la Victoria Hall de Ginebra i la Salle Metrópol de Lausana. Ketevan Kemoklide va ser guardonada amb el Premi Especial del Teatro alla Scala en la competició H. G. Belvedere i ha guanyat diversos concursos internacionals com ara l’Operalia de Plácido Domingo.

Carles Marín va guanyar el premi de l’Akademie Mozarteum de Salzburg en 2008 al millor pianista solista. És guanyador de més de trenta premis en concursos pianístics, i és l’únic pianista espanyol guardonat amb el Primer Premi del Flame Competition, celebrat el 2003a la UNESCO de París.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.