L’OV, Virginia Martínez i Ruiz del Puerto estrenen ‘Luces y sombras’ per a guitarra de Claudia Montero

El Péndulo | Redacció.- L’Orquestra de València, amb la direcció de Virginia Martínez, estrenarà aquest divendres l’obra “Luces y sombras”. Concert per a guitarra i orquestra, de la compositora argentina Claudia Montero. El concertista José Luis Ruiz del Puerto tocarà la part solista d’este concert, obra encàrrec de l’Institut Valencià de Cultura i homenatge al compositor valencià Manuel Palau. Es tracta d’una de les poques obres creades per una dona per a la  guitarra, i està plena de ritmes i melodies bonaerenses.José Luis Ruiz del Puerto

A més, este concert inicia la 15 edició de les Jornades Internacionals de Guitarra de València, que estan enguany dedicades a la dona i la guitarra. Prèviament l’Orquestra interpretarà la popular i romàntica simfonia “Patètica” de Txaikovski i l’Obertura “Leonora” de Beethoven, la més cèlebre de les quatre obertures que el compositor va escriure per a la seua òpera “Fidelio”.

Claudia Montero es guanyadora de dos Grammy Llatins i és membre de la International Alliance Women in Music, de la  Latin Recording Accademy i de la Recording Academy. Està prevista la seua participació en el Fòrum Internacional de Música de València, el dia 22 a les 18.00 hores, amb una ponència sobre “La força de la dona en la creació musical”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.