Ludoteques intergeneracionals perquè les persones majors realitzen activitats amb les seus nétes y néts en Pasqua

València Noticias | Redacción.- L’Ajuntament de València ha organitzat, per primera vegada, ludoteques intergeneracionals gratuïtes en quatre centres d’activitats per a persones majors (Nou Moles, Benimaclet, Montolivet i Canyamelar-Cabanyal), perquè els usuaris d’estes dependències municipals puguen participar amb les seues nétes i néts en diferents tallers com ara risoteràpia, taller d’argila, de dansa, contacontes o cuina, entre altres. Estes activitats es duran a terme al matí, en horari de 10:00 a 13:00, els dies 29, 30 i 31 de març i 1 d’abril de 2016.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Persones Majors, Joan Calabuig, ha anunciat hui la posada en marxa d’esta iniciativa impulsada per a atendre les necessitats de les iaies i iaios, que s’han convertit en uns segons pares i mares a causa dels complicats horaris laborals de les persones progenitores. “Passen molt de temps amb els seus néts i nétes cuidant-los i educant-los, i per a enfortir estos llaços és molt recomanable que compartisquen activitats divertides en les quals tots se senten a gust”.

Habrá diferentes talleres como risoterapia, taller de arcilla, de danza, cuentacuentos o cocina.
image-346587

Per esta raó, ha explicat Calabuig, la Regidoria de Persones Majors “vol oferir la possibilitat de gaudir d’uns matins en comú establint llaços afectius i de respecte mutu”. Tots els tallers són gratuïts i els interessats podran assistir a aquelles activitats que més els interessen sense inscripció prèvia, ja que són d’accés lliure. Es realitzaran en els quatre centres de manera simultània, excepte el de cuina, que es realitzarà de 12.00 a 13.00 hores, cada dia en un centre diferent. Així, el 29 de març s’impartiran els tallers “Dinàmiques de presentació” i “Creem junts” (argila, plastilina…); el dia 30, “Risoteràpia” i “Confecciona el teu quadre”; el 31 de març, “Ens coneixem” i “Separa pàgines”, mentre que l’1 d’abril es realitzaran els tallers “Enrotlla’t” i “Portaretrats”.

Per la seua banda, el taller de cuina serà el 29 de març a Montolivet, el 30 al Canyamelar-Cabanyal, el 31 a Nou Moles i l’1 d’abril al de Benimaclet. Als centres on no s’estiga fent-se el taller de cuina, de 12.00 a 13.00, es faran els tallers “Juguem junts?”, “Contacontes” i “Dansa”.

En el marc del nou impuls a les polítiques destinades a les persones majors, Calabuig ha recordat que l’Ajuntament ha constituït una taula d’envelliment actiu per a formar la participació, l’acció social, la vida saludable i l’oci. Una aposta que, segons ha explicat, “respon al ferm propòsit d’elaborar un pla estratègic en l’horitzó 2020 amb totes les entitats i agents socials que treballen amb aquest col·lectiu”.

“Els eixos d’esta nova estratègia seran la promoció cultural, l’educació per a l’envelliment, la participació, l’acció social, la vida saludable i l’oci”, ha explicat, i ha reivindicat que, des de la seua regidoria, s’estan impulsat “polítiques dirigides a millorar la qualitat de vida de les persones majors però, sobretot, a reconéixer l’enorme contribució que fan a la nostra societat”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.