L’última jornada del procés participatiu per a disenyar el parc de Orriols se celebra demà

Valencia Noticies | Redacció.- Durant la jornada #ViuOrriols, els tècnics municipals i els equips professionals context[arquitectura] i Carpe Via presentaran els resultats del procés participatiu i el disseny definitiu que els veïns i les veïnes del barri han demanat per al solar abandonat de l’Ermita. Este projecte, pioner a la ciutat de València pel mètode col·laboratiu amb què s’ha plantejat des del principi, ha sigut coordinat pel regidor de Participació Ciutadana, Jordi Peris, i la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano.

En paraules del regidor Peris, “després de més de dos mesos de treball, demà presentarem els resultats de tot el treball que els veïns i les veïnes han emprés per a definir l’ús i el disseny del parc del seu barri. Es tracta d’un procés inèdit en esta ciutat que ha permés recollir les reivindicacions dels col·lectius de totes les edats afectats per un projecte municipal, i aconseguir així que el facen seu”.

El vecindario del barrio de Orriols conocerá el proyecto definitivo de la plaza de Sant Jeroni.
image-366227

A partir de les 11 del matí es compartiran les conclusions del disseny col·laboratiu d’este projecte que, tal com ha assenyalat la regidora Pilar Soriano, “arreplegarem, licitarem i executarem abans que acabe 2016 amb un pressupost de 500.000 euros”.

La jornada tindrà un caràcter lúdic i festiu, però també serà una sessió de treball durant la qual es farà pedagogia, ja que, a més d’analitzar la proposta final, s’explicarà el procés que ha portat fins a esta. Xiquets i xiquetes i també els majors tindran l’oportunitat d’aproximar-se als conceptes propis d’este tipus de processos, com per exemple el disseny col·laboratiu, la responsabilitat compartida o xarxes de treball distribuïdes.

Tota la documentació generada durant este temps, a més d’exposar-se in situ, està penjada en l’espai digital sembraOrriols.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.