Maig es tanca amb 1.483 persones aturades menys a la ciutat, la qual cosa suposa una descens de 9.000 parats des de 2015

València Notícies | Redacció.- El període abril-maig ha conclòs amb un notable descens en el nombre de persones desocupades a la ciutat, 1.483 persones menys, “un dada que ens permet ser optimistes, però encara prudents”, en paraules de la regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez. La regidora ha reiterat l’exigència al Govern de l’Estat perquè s’impulsen mesures de foment de l’ocupació de qualitat que reforcen les accions del consistori.

“Estem davant del millor mes de maig dels últims anys quant a dades d’ocupació, amb un descens en el nombre de persones desocupades, d’abril a maig, d’1.483”. Això suposa 827 parats menys que en el període anterior (de març a abril) i un total de 5.336 parats menys que al maig de l’any passat”. La regidora Sandra Gómez ha valorat “des de l’optimisme i també des de la prudència” les últimes dades publicades pel Servici Públic d’Ocupació, que reflectixen la tendència positiva a la ciutat en els últims dos anys.La regidora Sandra Gómez.

En efecte, tal com ha subratllat la regidora, des de juny del 2015, el descens de persones parades a la ciutat ha sigut de 9.000 persones, la qual cosa suposa que el descens “des que el Govern de la Nau va arribar a l’Ajuntament ha descendit de quasi 70.000 persones a les 60.000 de hui en dia”. De fet, en el mateix període, d’abril a maig de l’any passat, 2016, va haver-hi un descens de 710 persones desocupades, davant de les 1.483 d’enguany.

Tal com ha matisat Gómez, el període de contractacions per la temporada estival, que habitualment experimenta un repunt, comença ara. Però també és cert que, si s’observen altres anys, el gros de contractacions es produïa en el mes de juny, “la qual cosa, a la vista de les dades, ens porta a ser optimistes, sempre des de la prudència, respecte al mes pròxim i a la temporada d’estiu”.

“Les dades continuen estant lluny del que ens agradaria”, ha afegit la regidora, “però són un al·licient per a continuar treballant  en la línia que ho fem”. Entre les novetats previstes, Sandra Gómez ha anunciat l’obertura de dos nous punts dins del programa “Barris per l´Ocupació”, que estaran ea la zona nord de la ciutat, concretament a Benimàmet i a Torrefiel/Orriols. I així mateix, es preveu continuar amb els plans d’ocupació per a col·lectius específics, que s’estan preparant per a persones de 30 a 45 anys. Així mateix, ha destacat la regidora d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, s’ha obert una línia dirigida a les empreses per a potenciar la contractació indefinida a temps complet, que preveu ajudes fins a 7.000 euros. Es tracta dels programes “Foment de la contractació indefinida inicial a temps complet” i “Foment de la contractació indefinida a través de la conversió de contractes de duració determinada o temporals en indefinits a temps complet” (el termini per a sol·licitar estes ajudes està obert fins al pròxim 28 de juny).

Les inversions que València necessita

Per això, la regidora ha reiterat la necessitat d’impulsar mesures concretes i efectives que promoguen la “creació d’ocupació de qualitat”, i ha reiterat l’exigència al Govern de l’Estat “perquè duga a terme accions actives de generació de l’ocupació”.

“El Govern central és qui té la competència per a impulsar accions de foment de l’ocupació de qualitat” ha recordat Gómez, que ha exigit la derogació de la reforma laboral, “que únicament afavorix la precarització de l’ocupació”, i ha reivindicat “les inversions i les obres que esta ciutat necessita del Govern per a contribuir a activar l’economia de la ciutat i crear ocupació”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.