Marco demana al Govern que confirme el final dels peatges de l’AP-7 en 2019

20-05-2017 AP-7L’alcaldessa anuncia que Castelló reforçarà la pressió institucional contra la pròrroga de la concessió

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, sol·licita al Govern que confirme el final de la concessió de l’autopista de peatge AP-7 quan concloga el període d’explotació, en 2019, i que renuncie a qualsevol fórmula de gestió que no siga la de la gestió pública, amb un ús obert i gratuït en tot el seu trajecte. “Seria intolerable que el Govern l’explotara pel seu compte amb algun tipus de peatge o tornara a traure a concurs la concessió de la gestió”, ha afirmat.

“La liberalització de l’autopista serà un acte de justícia per a Castelló. Durant molts anys hem sigut castigats amb uns peatges elevats, mentre altres zones d’Espanya tenien cada vegada una xarxa de comunicacions més moderna i gratuïta”, ha declarat Marco. En eixe sentit, ha recordat el col·lapse de la N-340, amb un excés de tràfic i una sinistralitat preocupant.

Marco apunta que “la gratuïtat de l’autopista AP-7 és una demanda justa per a Castelló i anem a reforçar la pressió institucional per a evitar qualsevol intent del Govern de prorrogar la concessió en 2019”. L’alcaldessa lamenta la “passivitat” del Govern central davant la demanda de la Comunitat Valenciana, que en els últims mesos ha patit greus problemes en les comunicacions, com a conseqüència de les actuacions de millora en l’A-7 i les obres del tercer fil ferroviari, que van alterar el transport per ferrocarril.

Col·lectius socials, ciutadans i polítics han demandat des de fa dècades el final dels peatges en l’autopista AP-7. En ple franquisme, entre 1971 i 1972, la societat Autopistes del Mare *Nostrum (Aumar) va aconseguir la concessió dels trams Salou-València i València-Alacant per un termini de 27 anys. El contracte d’explotació hauria d’haver conclòs en 1998, encara que contínua vigent després d’haver-se prorrogar en diverses ocasions. L’última d’elles en 1997, per espai de 13 anys, amb el Govern de José María Aznar, del PP.

Marco va expressar el suport de la ciutat de Castelló al front comú institucional a favor de la gratuïtat de l’AP-7 en la reunió convocada per la consellera d’Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador. “Les administracions autonòmica i local s’uneixen en la reivindicació d’una causa justa”, ha afirmat. La Conselleria establirà un full de ruta amb accions coordinades amb els municipis per a manifestar davant el Ministeri de Foment la seua demanda d’una autopista lliure i gratuïta.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.