BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Marco demana al subdelegat que comparega davant la Junta de Portaveus per a explicar les investigacions dels fets del 30-S

Amparo-Marco-PSOE-alcaldesa-Castellon_EDIIMA20150613_0408_4L’alcaldessa de Castelló remet una carta a Barelles per a traslladar-li les exigències dels grups polítics municipals

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha remès una carta al subdelegat del Govern en la província, David Barelles, per a traslladar-li la preocupació dels grups polítics de l’Ajuntament pel que fa als fets ocorreguts en l’edifici municipal el 30 de setembre. Marco ha instat a Barelles al fet que comparega en la Junta de Portaveus per a adonar de les investigacions realitzades per les forces de seguretat de l’Estat.

“La col·laboració institucional és imprescindible a l’hora de combatre aquest tipus de fets”, indica Marco, qui advoca per la coordinació entre les diferents institucions públiques en matèria de seguretat pública. La Junta de Portaveus celebrada aquest dilluns passat va reobrir el debat sobre les perquisicions realitzades des dels diferents cossos policials per a aclarir l’assalt a la terrassa del Palau municipal per part de les Brigades Antifeixistes, que van penjar una pancarta i van llançar pamflets sobre una concentració que demanava la unitat d’Espanya en la plaça Major.

En el transcurs de la reunió, de forma majoritària es va mostrar la necessitat, per part de diferents grups municipals, de conèixer la recerca duta a terme pel Cos Nacional de Policia, sobre els fets ocorreguts en l’ajuntament el 30-S. L’alcaldessa ha remès eixa voluntat general al subdelegat Barelles per a sol·licitar-li la seua presència, al costat de responsables policials, si ho considera necessari, per a aclarir als grups polítics municipals el desenvolupament de les investigacions. Quan s’obtinga una resposta del representants governatiu, Marco convocarà la Junta de Portaveus.

Els grups polítics signants de l’Acord del Grau, Compromís, PSPV-PSOE i Castelló en Moviment, han presentat una declaració institucional per a ser aprovada en el ple municipal del 26 d’octubre en la qual insten a la Subdelegació del Govern al fet que informe a l’Ajuntament de Castelló de quins han sigut les gestions realitzades per a localitzar als autors de l’assalt a la teulada de l’edifici consistorial que es va produir el passat 30 de setembre, així com de les recerques dutes a terme per a esclarir els fets”.

Eixe dia, un grup d’activistes de les Brigades Antifeixistes van accedir a la terrassa de l’Ajuntament de Castelló, des d’on van llançar paperetes del referèndum català i van penjar una pancarta. Davant aquests fets, per part de l’Ajuntament i de la Policia Local es va iniciar una recerca urgent per a determinar els punts pels quals van poder accedir a la citada terrassa. Fruit d’aquestes indagacions es va elaborar un complet informe per part de la Policia Local de Castelló que ja ha sigut traslladat a la Fiscalia.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.