Marco destaca l’impacte econòmic dels nous esdeveniments turístics com ‘Escala a Castelló’

17-10-2018 Marco destaca l'impacte econòmic dels nous esdeveniments turístics com ‘Escala a Castelló’1

 

L’alcaldessa ha anunciat que la segona edició tindrà lloc del 25 al 29 d’abril de 2019 i confia a superar les 70.000 visites

 

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha anunciat que en 2019 tindrà lloc la segona edició de ‘Escala a Castelló’, un dels esdeveniments turístics “amb més impacte econòmic de la ciutat en els últims anys”. Així, del 25 al 29 d’abril PortCastelló tornarà a ser un punt de reunió de grans navilis i espectacles medievals.

“Aquest esdeveniment ha suposat posar Castelló en el mapa del positiu amb una repercussió mediàtica valorada en més de 400.000 euros”, ha emfatitzat Marco. A més, l’alcaldessa ha avançat que la següent edició comptarà amb un espectacle de justes nàutiques a càrrec de ‘Joutes de Sète’, així que “esperem superar les 70.000 visites i convertir ‘Escala a Castelló’ en una cita imprescindible per als amants del mar”.

Durant els tres dies que va durar la cita, Castelló va atraure a 70.000 assistents, més de 30.000 visites als vaixells, va obtenir una ocupació hotelera del 70% i un “ple total” en restaurants, bars i pàrquings. “Hem deixat de donar-li l’esquena al mar i estem aprofitant el nostre potencial nàutic i marítim per a desestacionalitzar la temporada turística i captar nous visitants”, ha ressaltat Marco.

 

Estiu 2018

L’alcaldessa ha aprofitat l’ocasió per a fer un balanç de les dades turístiques d’aquest estiu. Així, durant el mes d’agost l’ocupació hotelera ha superat el 80%, mantenint un creixement progressiu. L’ocupació de l’àrea d’autocaravanes ha sigut del 100%.

Quant a les oficines de Tourist Info, durant la temporada estival han atès més de 20.000 demandes d’informació de turistes nacionals i internacionals. Els visitants s’han interessat principalment sobre temes de caràcter local i activitats culturals.

A més, cal destacar que són els madrilenys i valencians els que més han acudit a la ciutat. A nivell internacional, el turisme francés predomina amb 40%, seguit per Regne Unit. “Volem fomentar el turisme estranger, però sense desatendre a aquells que vénen des de dins de les nostres fronteres”, ha insistit l’alcaldessa.

Marco ha volgut subratllar els serveis que tenen les platges de El Pinar, Gurugú i Serradal, les quals compten amb un punt bebè cadascuna que han tingut un total de 299 usuaris durant l’estiu. “Els punts bebè són una instal·lació essencial per a promoure el turisme familiar”, ha explicat la primera edil.

A més, també cal remarcar els quasi 6.500 usuaris que han tingut les biblioteques en les platges del Serradal i El Pinar, així com els cinc punts amb wifi gratuït, que han connectat a unes 2.000 persones. Finalment, el parc aquàtic infantil que es va situar en la platja de El Pinar i el Planetari l’han gaudit quasi 10.000 xiquets i xiquetes menors de 9 anys.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.