Marco es compromet a desenvolupar un pla integral per a frenar la deterioració social del barri de San Lorenzo

L’alcaldessa es reuneix amb el president de l’associació de veïns i visitarà el barri per a conèixer de primera mà la seua situació

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Benestar Social, José Luis López, s’han reunit amb el president de l’Associació de Veïns del Grup San Lorenzo, Alfonso Guerrero, qui els ha transmès la greu situació de deterioració social que viu el barri i ha plantejat a l’alcaldessa la necessitat d’intervenir en tres àmbits: educació, habitatge i capacitació professional.

visita presidente asociación san lorenzo (1)
image-261423

visita presidente asociación san lorenzo (2)
image-261424

Guerrero ha explicat a Marco i López que el nivell d’absentisme escolar és molt elevat i hi ha una borsa de joves a la vora de l’analfabetisme. “Una situació que propicia l’exclusió social, la falta d’oportunitats laborals i la petita delinqüència” ha afegit.

Per la seua banda, l’alcaldessa ha mostrat la seua preocupació per la situació del barri i s’ha compromès a realitzar una visita al mateix per a analitzar les diferents problemàtiques. Així mateix, ha explicat al president de l’associació que el Govern Local ja ha donat un nou impuls a la Taula de San Lorenzo (un grup de treball ja existent) i, amb les conclusions que s’extraguen, desenvoluparà un pla integral per a Sant Lorenzo.

Marco també ha recordat la recent signatura d’un conveni de col·laboració amb el Ministeri i la Generalitat para per a rehabilitar 161 habitatges socials del grup, la qual cosa ajudarà a millorar la situació. Cal recordar que hi ha molts problemes amb aquests habitatges per la gestió que s’ha fet fins ara, en permetre’s ocupacions d’habitatges i “compra-venda” d’habitatges. Una situació amb la qual vol acabar l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE) posant ordre i control en l’assignació d’habitatges.

Per a finalitzar, l’alcaldessa ha explicat que, lamentablement, a Castelló encara existeixen zones, com el barri de San Lorenzo, en les quals la diversitat cultural i ètnica ha de ser atesa amb propostes que fomenten la convivència. Per a aconseguir-ho, “el nou Govern Local treballarà per a millorar les condicions de vida dels veïns d’aquesta zona perquè dignificar la vida de les persones més vulnerables i en les quals més s’han encebat la crisi econòmica és el nostre principal objectiu”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.