Marco insta als grups polítics a presentar iniciatives de promoció econòmica i social en el Debat sobre l’Estat de la Ciutat

06-06-2017 Debate sobre l'Estat de la CiutatL’alcaldessa demana “sentit de ciutat” i evitar les “controvèrsies”

 

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, insta als grups polítics municipals a aportar iniciatives de promoció econòmica i social durant el Debat sobre l’Estat de la Ciutat que se celebrarà aquest dijous. “La ciutadania espera que els seus representants plantegen propostes que contribuïsquen al foment i al desenvolupament del benestar de la ciutadania”, afirma.

“L’Ajuntament afronta un gran debat polític, potser el més rellevant de l’any, amb el ple de l’aprovació del pressupost municipal, i per açò és important que s’aprofite el moment perquè cada formació explique quina és la seua visió del present i del futur de Castelló”, indica.

Marco demana “sentit de ciutat” als representants dels ciutadans. “Castelló ha d’afrontar grans reptes, davant la desídia dels governs anteriors, i convé deixar de costat les controvèrsies i posar-nos a la feina per a avançar en la consolidació de les polítiques del canvi”.

L’alcaldessa remarca que “el Pacte del Grau és el full de ruta del Govern municipal, que ha iniciat una transformació permanent de la ciutat de Castelló”. En eixe sentit, manifesta la seua intenció que el Debat sobre l’Estat de la Ciutat servisca per a enfortir el pacte de governabilitat que va permetre l’accés al poder de l’esquerra després de 24 anys de governs de dretes.

Amparo Marco incideix que el Govern municipal es presenta al debat amb “una gestió positiva” en les grans àrees de gestió. L’economia municipal, la promoció econòmica i social, l’impuls al Pla General i la transversalitat de la participació ciutadana en totes les accions del govern representen, al seu judici, un balanç objectiu de l’assolit fins ara.

Entre els aspectes remarcables de la gestió del Govern municipal en el període 2015-2015, cal destacar l’increment del pressupost de Benestar Social en un 32%, gràcies als romanents de tresoreria positius, el programa d’inversions públiques de més de 25 milions d’euros, la retallada del deute viu fins al 45% dels ingressos corrents i l’aprovació d’una reforma fiscal perquè comencen a pagar més els qui més tenen.

“L’oposició té la temptació de centrar-se en la crítica destructiva, quan una gran part de la seua activitat hauria de ser la de proposar actuacions perquè Castelló avance. La ciutadania està esperant sentir el que estem fent i volem fent en benefici de Castelló”, explica.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.