BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Marco reivindica la necessitat d’executar el Corredor Mediterrani per a garantir la competitivitat de les empreses espanyoles

amparo-marco-con-participantes-congreso
image-437102
L’alcaldessa ha assistit al congrés sobre aquesta infraestructura que han organitzat les universitats valencianes i la Generalitat

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assistit aquest matí al congrés “El corredor mediterrani. Un espai comú entre regions” que ha organitzat l’associació d’universitats públiques valencianes CampusHabitat5U i la Generalitat Valenciana. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha sigut l’encarregat d’inaugurar aquest congrés que es desenvoluparà durant dos dies en la Universitat Politècnica de València.

Marco ha reivindicat la importància d’executar el Corredor Mediterrani perquè aquesta infraestructura és necessària i imprescindible no solament per a la ciutat i la província de Castelló sinó també per al desenvolupament de totes les comunitats del litoral mediterrani i d’Espanya. “La necessitat d’aquesta infraestructura no té res a veure amb disputes territorials ni amb colors polítics, ja que se sustenta en dues dades objectives: el 40% de la població del nostre país se situa en el corredor mediterrani i el 57% del PIB es produeix en aquesta zona” ha afirmat la primera edil.

L’alcaldessa també ha explicat que “estem en una situació de crisi econòmica en la qual les exportacions estan sent fonamentals per a salvar les empreses i aquesta infraestructura és clau per a garantir la competitivitat del teixit empresarial de tot el territori espanyol”.

Quant a l’afecció d’aquest projecte a la ciutat de Castelló, la primera edil ha lamentat la reducció del projecte del Corredor Mediterrani entre Castelló i Tarragona per a deixar que solament una de les vies compte amb ample internacional, mentre que l’altra quedarà en ample ibèric. “És una decisió que contradiu les reivindicacions justes de l’economia i la societat de Castelló ja que aquesta infraestructura no és un capritx sinó una necessitat perquè Castelló torne a estar en la senda del creixement econòmic i de la creació d’ocupació” ha afegit.

Per tot açò, Amparo Marco ha conclòs fent una crida perquè “hi haja una aposta ferma de tots els governs i totes les institucions recolzant el Corredor Mediterrani”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.