Marco reivindicarà davant Sanitat l’ampliació de places hospitalàries i de centres de diàlisis públics per a malalts renals

Amparo Marco s’ha reunit amb l’Associació Per a la Lluita Contra les Malalties Renals, Alcer Castalia, per a conèixer les seues necessitats
151210 visita Asociación Alcer Castalia (2)
image-280426

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, s’ha reunit amb el president de l’associació Alcer Castalia (Associació Per a la Lluita Contra les Malalties Renals), Juan Doménech, i el vicepresident, Ricardo Planelles, per a tractar les problemàtiques i necessitats d’aquest col·lectiu.

En la trobada, Juan Doménech ha explicat a Marco que tant la província com la ciutat de Castelló pateixen d’una discriminació històrica quant al nombre de trasplantaments realitzats en relació a València i Alacant, ja que en els últims anys no s’ha realitzat una distribució equitativa dels mateixos en funció de la població. Així mateix, li ha traslladat les principals manques amb les quals es troben els malalts renals: falta de places hospitalàries i de centres públics on realitzar diàlisis. En aquest sentit, ha indicat que la falta d’aquest tipus de centres a Castelló és especialment greu, “a la Comunitat Valenciana el 25% dels malalts renals reben la diàlisi en centres públics, una xifra escandalosament baixa, que en el cas de Castelló es redueix a un 8%”. “Per açò, un dels principals objectius de la nostra associació és lluitar per a aconseguir més places hospitalàries i de diàlisis públiques, ja que la qualitat de l’atenció que reben els malalts no és comparable” ha explicat el president.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Castelló ha mostrat la total disposició del Govern Municipal per a col·laborar amb aquesta associació i s’ha compromès a reivindicar davant la consellera de Sanitat, Carmen Munt, la creació de més places hospitalàries a Castelló per a atendre als malalts renals i la revisió dels criteris que s’apliquen a l’hora de realitzar transplantaments. “Des d’aquest moment, anem a treballar amb Alcer Castalia per a aconseguir que els malalts de Castelló disposen dels mateixos mitjans i de la mateixa atenció que la resta de pacients de la Comunitat Valenciana” ha afegit Marco.

Per a finalitzar, la primera edil ha explicat que “l’ajuntament ha de treballar per a ajudar les persones més vulnerables perquè el primer és la vida de les persones i la seua salut”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.