Marco trasllada a Subdelegació del Govern el problema dels robatoris en la Marjaleria

170125 reunión asociación marjalería (1)
image-445470
L’alcaldessa i Rafa Simó s’han reunit amb diverses associacions de la zona per a abordar també les conseqüències del recent temporal i la situació urbanística

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor d’Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana, Rafa Simó, s’han reunit aquest matí amb els representants de les associacions de veïns Meridià, Plana En Trilles, Camí Fondo i Camí Fondo La Coloma.

En la trobada, els veïns han traslladat a l’alcaldessa la seua preocupació per l’increment del nombre de robatoris que s’està produint en aquesta zona. Marco ha explicat als representants veïnals que ha escrit una carta traslladant aquesta situació al subdelegat del Govern a Castelló, ja que les infraccions en matèria de seguretat ciutadana són competència del Govern Central, i que sol·licitarà una reunió per a abordar aquest tema. “La labor de les forces de seguretat ha aconseguit situar a Castelló com una de les capitals amb els índexs més baixos de delinqüència, i és fonamental continuar amb la col·laboració entre les forces de seguretat de l’Estat i la Policia Local perquè les zones més perifèriques del nostre terme municipal també siguen segures” ha explicat la primera edil.

Durant la reunió, l’alcaldessa ha volgut conèixer de primera mà com han viscut els veïns el recent temporal de pluja i vent que ha assotat la ciutat de Castelló, on van ploure 176 litres per metre quadrat en menys de 48 hores. Els veïns han explicat a Marco els problemes puntuals que han patit alguns vials per inundacions, com el camí de la Ralla, el camí Fondo o la zona del camí Donació. La primera edil ha pres nota d’aquestes incidències per a intentar solucionar-les de cara a pròxims episodis de pluges.

Els representants del Govern i els veïns també han abordat la situació urbanística de la Marjaleria. L’alcaldessa ha explicat que la voluntat política del Govern Local és “donar solució als problemes de la Marjaleria dins de la legalitat i tenim una oportunitat històrica amb la redacció del Pla Especial de la Marjaleria (PEM). Hem d’aprofitar la redacció del PEM per a donar una solució de consens a un problema urbanístic, jurídic i social que la nostra ciutat porta arrossegant des de fa més de 20 anys perquè els anteriors equips de govern de l’ajuntament no han afrontat el problema de la Marjaleria, han mirat cap a un altre costat i han enganyat als ciutadans”. En aquest sentit, la primera edil ha tendit la mà als veïns de la zona per a arribar a un consens en la redacció d’aquest pla i els ha instat a participar en la reunió que se celebrarà el pròxim 4 de febrer per a donar a conèixer l’esborrany del Pla General i arreplegar les seues propostes.

Finalment, els veïns han plantejat a l’alcaldessa i al regidor algunes de les problemàtiques amb que es troben a l’hora de realitzar obres de manteniment en els seus habitatges, barrat de finques o construcció de cases d’aperos. En aquest sentit, tant Amparo Marco com Rafa Simó han explicat que no es pot donar una solució global per a totes les cases, ja que depèn de la classificació del sòl on estiguen construïdes i de molts altres factors, per la qual cosa cal estudiar de forma individual cada cas.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.