Medi Ambient impulsa en el barri de La Trinitat un projecte pilot de plantació de flors i llavors en els escocells

Valencia Noticias | Redacción.- El programa ‘Sembrant diversitat’ pretén millorar la qualitat mediambiental i estètica de la ciutat, i reduir l’ús de plaguicides. La regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha explicat les pautes d’esta iniciativa, que es desenvolupa amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València.

Cartel de la acción.
image-344174

En total seran 500 els escocells sobre els quals s’actuarà en esta fase pilot, tots del barri de la Trinitat. Alumnes de l’Escola d’Adults del sindicat CCOO participen en la iniciativa, i este mateix matí han començat la plantació de llavors, assistits per tècnics municipals i empleats de l’empresa FCC, responsable del manteniment dels jardins de la zona nord de la ciutat.

Tal com ha explicat Pilar Soriano, la plantació de llavors en els escocells redundarà de manera immediata en una millora del sòl i, per tant, en beneficis per als arbres que hi ha en cada escocell. Les arrels de les plantes que cresquen en cada un permetran airejar i oxigenar la terra, i millorar la qualitat del sòl. Així mateix, i atés que ja no s’utilitzen plaguicides per al control de les plagues per causa de la seua toxicitat, es preveu plantar espècies florals que atraguen determinats insectes capaços de ‘col·laborar’ en el control de les plagues.

La regidora de Medi Ambient ha assistit a la jornada de formació als alumnes de l’Escola d’Adults de CCOO, acompanyada per especialistes de la Universitat Politècnica, i de la firma Intersemillas, que col·labora aportant el material a sembrar. De fet, l’Ajuntament ja havia desenvolupat una prova sobre determinats escocells en els Jardins del Real (Vivers), però ara es vol ampliar l’experiència a àrees urbanes amb pas de vianants, zones residencials, comercials i trànsit de vehicles.

La plantació dels escocells permetrà també millorar la gestió de l’aigua de reg i el reciclatge de la matèria orgànica. Només en la zona nord de la ciutat hi ha més de 35.000 escocells. En esta fase de prova es treballarà sobre 500 d’estos, i el pròxim setembre es revisaran els resultats i s’analitzarà la conveniència d’ampliar el programa a altres barris de la ciutat.

Pilar Soriano, concejala de Medio Ambiente.
image-344175
A més de plantar les llavors, els usuaris de l’Escola d’Adults participants han repartit díptics informatius entre els veïns i veïnes del barri, i han repartit cartells informatius entre els comerços i establiments d’oci de la zona, amb els lemes “Dóna-li vida a València” o “La meua ciutat sense plaguicides”. En cada un dels escocells en què es treballa s’instal·larà també un cartell informatiu sobre la iniciativa.

En unes setmanes, quan comence la floració, el barri de la Trinitat oferirà una miqueta més de 540 metres quadrats de material vegetal, disseminats al llarg de 15  carrers. Es plantaran espècies entapissants, aromàtiques i florals. A més, en cada carrer es deixaran alguns “escocells testimonis”, és a dir, sense plantar, en els quals es pretén analitzar el creixement d’herbes espontànies, el desenvolupament i característiques del qual també es van a intentar aprofitar.

Tal com ha explicat la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, “tots som part de l’espai públic i tots podem participar en la transformació dels nostres barris, que són la nostra realitat més pròxima”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.