Medi Ambient reforça el control de la qualitat de l’aire en el centre de València amb una nova estació de mesurament d’emissions

18.10.10_Instalacion_cabina_medicion_emisiones_2

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha reforçat el control de la qualitat de l’aire en el centre de la ciutat de València amb la instal·lació d’una nova estació de mesurament.

Esta nova instal·lació, pertanyent a la Xarxa Valenciana de Vigilància i Control de la Contaminació Atmosfèrica, s’ubica en la plaça de l’Ajuntament de València, junt amb l’estàtua de Francesc de Vinatea. S’emmarca en l’actualització del Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire de l’Aglomeració ES1016: l’Horta (València i Entorn Metropolità) que la Conselleria duu a terme amb la corporació Municipal.

Este Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire té com a objectiu la reducció dels nivells d’emissions d’òxids de nitrogen a València, a fi de complir a les exigències normatives relatives a la gestió i avaluació de la qualitat de l’aire ambient. Una de les mesures proposades en este Pla consistix en la instal·lació d’una estació de mesurament amb equips d’òxids de nitrogen i partícules: PM10 i PM2,5.

El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Fran Quesada, ha subratllat “la importància d’esta política reactivada pel Govern del Botànic, igual que s’està realitzant en altres ubicacions amb equipament nou, com poden ser les de Torrevieja o els nous equips de control de qualitat de l’aire ubicats en la ciutat de Castelló”, dins d’un pla d’inversions que en els últims tres anys ha superat els 1,2 milions d’euros en nous equipaments.

Per a la ubicació en el centre de València s’han tingut en compte els resultats obtinguts en les successives campanyes de mesuraments complementaris realitzades per part de la Conselleria, en tota l’Àrea metropolitana (Aglomeració de L’Horta), de diòxid de nitrogen.

Amb esta estació de mesurament es pretén avaluar la contribució a la millora de la qualitat de l’aire en la zona de determinades mesures i actuacions reflectides en el citat Pla, encaminades a la restricció del trànsit rodat en el centre històric i l’ampliació de zones de vianants. En concret mesurarà en continu tant els nivells de partícules, com els nivells d’òxids de nitrogen, un contaminant directament relacionat amb les emissions degudes al trànsit en les zones urbanes.

Les campanyes de mesurament determinen que els nivells més elevats d’este contaminant se situen en les zones centre de la ciutat, on la dispersió de les masses d’aire és menor i per tant els nivells de concentració d’este contaminant poden arribar a ser més elevats que en altres zones amb major trànsit però més àmplies, com a grans avingudes.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.