Mercavalència aconseguix un rècord i supera els dos milions de benefici i aposta per la rendibilitat social

València Notícies | Redacció.- Mercavalència ha obtingut, durant 2016, uns ingressos de 18.780.000 euros, el que suposa un 8,2 % d’increment respecte a l’any anterior. Així mateix, els beneficis han augmentat un 23,7 %, arribant als 2.179.000 euros. El president de Mercavalencia i regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha donat compte hui d’estos resultats, així com dels plans per a 2017 i de l’aposta per la rendibilitat social, “amb inversions en els mercats municipals, que són els millors clients d’este centre agroalimentari comercial i logístic”.

El regidor Carlos Galiana, acompanyat del gerent de Mercavalència, José Joaquín García, també ha destacat l’augment dels dividends de l’empresa que s’han duplicat durant este període i que suposen 922.000 €. En l’apartat econòmic ha resaltat l’augment de les inversions en l’empresa que en 2016 han suposat un 78,9 % més que en 2015.Entrada a Mercavalencia.

Pel que respecta a la memòria no econòmica, Galiana ha repassat les activitats que durant este període s’han realitzat a Mercavalència “col·laborant amb més de trenta entitats públiques i privades en iniciatives comunes, donant suport al comerç minorista i als mercats municipals amb la participació en esdeveniments com el Bonica Fest, la promoció d’hàbits saludables amb la publicació de Mercapolitan i la col·laboració amb EMT en els programes EMT a l’Escola i EMT Experience”. Així mateix, ha destacat la implicació de Mercavalència en projectes municipals relacionats amb l’alimentació, en els quals va participar i continuarà fent-ho, com en la creació del Consell Alimentari, l’elaboració del pla d’alimentació ecològica a les escoles, el treball transversal per a la promoció dels productes de proximitat, la reivindicació del corredor mediterrani i el suport a la creació del Centre Intermodal de la Fonteta de Sant Lluís.

Per a 2017 Galiana ha afirmat que “fins ara, hem tingut rendibilitat; ara, anem a enriquir”, en relació als plans de l’empresa regits pels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU i a la seua clara aposta per la responsabilitat social empresarial. “Mercavalència tindrà menys benefici econòmic i més benefici social”, ha assegurat el president quan s’ha referit a la creació en 2017 del viver d’empreses en col·laboració amb la Universitat Politècnica, a la posada en marxa del Centre de Formació Mercavalència dirigit a formar en professions del sector per a la seua incorporació la mercat laboral, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables i a les campanyes de suport al petit comerç  i als mercats municipals que “a més de ser els clients dels nostres clients, el petit comerç forma part de la nostra visió de ciutat més amable i sostenible”.

També ha agrait a la premsa l’afecte amb què es parla dels mercats municipals en els mitjans de comunicació, així com el seu compromís amb l’alimentació saludable. “És un treball de tots”, ha afirmat, “i comptem amb vosaltres com a aliats necessaris per a complir els nostres objectius marcats pel pacte de les nacions”.

DADES I INFORMACIÓ ADDICIONAL:

2016                 Augment respecte a 2015

Ingressos                                         18.780.000                                          8,2 %

Benefici després dels impostos      2.179.000                                      23,7 %

Dividends                                              922.000                                      100,0 %

Inversions                                           2.684.000                                      78,9 %

Entitats amb les quals hem col·laborat:

Fundación Sabor y Salud, Novaterra, Cruz Roja, Coordinadora Valenciana d’ONGD (Concert Pobresa Zero), Universitat Politècnica, Associació de Dissenyadors de Moda de la Comunitat Valenciana, Runners de l´Horta, EMT, Universitat de València, Associació 5 al dia, Regidoria de Festes i Cultura Popular, Regidoria de Comerç (Mercats municipals), ADICAE, CERAI, Associació Pakistanesa de València, Regidoria d’Agricultura, Regidoria de Canvi Climàtic, InnDEA, CEV, Regidoria de Participació, Gremi de Carnissers i Xarcuters de València, Interflora, Consell Agrari, DO Arròs de València, Associació Comerciants Centre, Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana.

Algunes de les campanyes:

Mercapolitan: Fullet inspirat en les revistes de moda en què cada quinze dies es presentava un peix de temporada, amb informació nutricional, curiositats i una recepta molt especial. Hi conté Mercajunior, amb informació en forma d’activitats i jocs per als menuts. (Quinzenal, tiratge entre 10.000 i 15.000 repartits en una mitjana de 120 pescateries). En la temporada primavera-estiu 2017 augmenta el seu tiratge, contingut i distribució, i hi inclou més productes de temporada, fruita, verdura i flor.

Campanya amb EMT en mercats municipals: participació en projectes. El curs passat va començar la col·laboració amb EMT a l’escola. Escolars de València visiten amb autobús l’Albufera, en col·laboració amb la Fundación Sabor y Salud,  portem a cada xiquet una bossa amb fruita de temporada preparada i fullets d’activitats infantils Mercapolitan per a conéixer el peix de temporada. Este curs es van crear amb EMT dos rutes més: EMT Mercats i EMT Mercaflor. En mercats s’oferix als xiquets un esmorzar saludable de fruita, en col·laboració amb les associacions de comerciants dels mercats, i se’ls dóna un barret i un davantal de cuiner. Els escolars elaboren de manera col·laborativa unes broquetes de fruita. En la d’EMT Mercaflor els escolars dinen en les instal·lacions de Mercaflor, visiten el mercat i realitzen un taller d’adorn floral. Finalment, es va crear una acció d’EMT Experience. EMT va decorar tres autobusos, dos de línia regular i un de promocional, amb els missatges que els facilitem sobre productes de temporada. Els dissabtes al matí es visiten mercats municipals, s’instal·la una carpa, es repartixen mapes amb la ubicació de tots els mercats municipals i els seus accessos amb autobús i fullets Mercapolitan de nova temporada de fruita i verdura. També es realitzen sortejos en col·laboració amb les associacions de comerciants de cada mercat. A l’interior de l’autobús es fa una exposició de fotos antigues de l’horta valenciana i s’explica la història de la Tira de Comptar. En la nova temporada primavera-estiu 2017 es crearà una nova imatge per a l’autobús i una exposició amb més contingut.

Centre de Formació: estem projectant un centre de docència alimentària en el qual es formaran persones per a donar resposta a la demanda de professionals especialitzats en el sector. Per a açò es col·labora amb més de deu entitats públiques i privades. La finalitat és formar, donar experiència i integrar en el mercat laboral, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables. La concentració d’empreses agroalimentàries a Mercavalència facilita poder fer este projecte. La mateixa empresa es beneficiarà de la formació contínua dels seus treballadors en camps com  prevenció de riscos, noves tecnologies, formació comercial, idiomes, etc. A més, la seua versatilitat permetrà fer cursos sota demanda en funció de les necessitats laborals.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.