Més de 30 municipis valencians se sumen a l’Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible impulsada per la Generalitat

14/04/2017

TRANS_NOTA_ADHESIONS_ODS-1

Al voltant de 33 municipis valencians tenen la intenció de sumar-se a l’Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible impulsada per la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

El director general de Cooperació, Federico Buyolo, ha assenyalat que «després de l’adhesió de les 16 ciutats més importants de la Comunitat i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), també es volen incorporar més municipis que treballaran per a construir un món millor». Buyolo ha explicat que ja s’han signat amb quatre d’aquestes poblacions que volen col·laborar amb l’aliança, i que tenen «més municipis que ja ho tenen aprovat pel plenari i amb els quals signarem en els pròxims mesos».

Cal destacar que en les pròximes setmanes es culminarà el procés d’adhesió de les 16 ciutats valencianes més importants com la signatura per part de l’Ajuntament d’Alacant, que treballarà amb l’Objectiu 1 que consisteix en «posar fi a la pobresa en el món» i amb l’Ajuntament de Castelló, que s’involucrarà amb l’Objectiu 5 «per a aconseguir la igualtat de gènere».

Esta campanya, impulsada per la Generalitat, pretén divulgar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU entre els alumnes de primària, secundària, batxillerat i formació professional. “Esta Aliança va començar l’any 2015 amb la intenció de territorialitzar l’Agenda dels ODS i treballar junt amb els ajuntaments amb accions que puguen arribar a la ciutadania. Allò que pretenem és que la ciutadania conega què és l’Agenda i que es treballe pel desenvolupament sostenible”, ha destacat el director general. Segons Federico Buyolo, “estem molt contents perquè allò que volem és treballar units en polítiques de cooperació i de desenvolupament sostenible amb la finalitat de dissenyar un món millor”.

L’Aliança de Ciutats és una iniciativa del Consell per a implicar als ajuntaments en la sensibilització de la societat valenciana sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides (ONU) per a posar fi a la pobresa, lluitar contra les desigualtats, la injustícia i fer front al canvi climàtic.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.