Més de 140.000 visites fan del mes d’abril un mes de rècord per als museus i els monuments municipals

El Péndulo | Redacció.- Els museus i els monuments municipals gestionats per la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València han viscut un mes d’abril de rècord en superar en més d’un 39,77 per cent les visites rebudes al mateix mes de l’any passat. Molts dels museus i monuments municipals han registrat en abril la millor dada de visites del darrer any i mig, mentres que més de 1.500 persones ja han visitat el refugi antiaeri del consistori.Casa Museo Blasco Ibáñez.

“L’oferta cultural de la nostra ciutat que representen els museus municipals i monuments com les Torres de Serrans i les de Quart estan despertant cada vegada més interés entre els veïns i veïnes de València i les persones que ens visiten”, ha destacat la regidora de l’Àrea de Cultura, Glòria Tello, per a qui les dades són el reflex “d’una gestió que impulsa els diversos espais culturals, que dóna cabuda a totes i tots els professionals i que obri l’oferta cultural a tota la ciutadania”.

El mes d’abril d’enguany ha registrat més de 140.000 visitants als museus i monuments municipals quan al mateix mes de l’any passat no varen arribar als 100.000. Una de les contribucions més importants a este increment la protagonitza la Llotja, amb 63.290 visites en abril, vora 10.000 més que el millor mes des de gener de 2016. L’any passat l’augment de visitants ja va ser notable a este enclavament de la ciutat, superant-ne el mig miler a finals d’any i enguany ja n’hi ha un increment del 7,49 per cent respecte als primers quatre mesos de l’any passat.

Una altra contribució notable a les xifres positives d’enguany el protagonitzen les Torres de Serrans, amb un increment del 92,8 % de les visites respecte a abril de l’any passat, amb un total de 29.979, i un augment de les visites als primers quatre mesos de 2017 del 29,69 % respecte al primer quadrimestre de l’any passat.

El mes d’abril també ha sigut el millor dels darrers 14 per al Museu de les Ciències Naturals (amb 11.141 visites), el Centre Arqueològic de l’Almoina (amb 8.234), les Torres de Quart (amb 8.406), la Casa Museu Blasco Ibáñez (amb 1.791), l’Almodí (amb 3.222) i la Casa Museu Benlliure (amb 1.665). També destaquen les més de 8.000 persones que han disfrutat de la proposta del Museu Històric Municipal i les 1.738 que han passat pel Museu d’Història en el quart mes d’este 2017.

Refugi antiaeri de l’Ajuntament de València.

“Una de les dades que més ens satisfà és la de les visites a un espai recuperat i obert per a la ciutadania, el refugi antiaeri que hi ha a l’edifici principal de l’Ajuntament de València”, ha ressaltat Tello. Des de l’obertura d’este espai hi ha hagut 1.345 visites, tot i les limitacions delimitades pel recinte, a les que cal sumar les més de 1.500 visites a l’exposició ‘Tempesta de Ferro. Els refugis antiaeris a València’, que continuarà oberta al públic fins el pròxim 6 de juliol.

“L’èxit de l’obertura al públic del refugi municipal continuarà en el temps, donat que ja hi ha més de 2.600 reserves fins al pròxim mes d’agost”, ha anunciat Tello.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.