Més de 19.600 persones s’han beneficiat de la cobertura sanitària universal

València Notícies | Redacció.- Aquest dilluns, 24 de juliol, es compleixen dos anys de l’aprovació per part del Consell del Decret Llei 3/2015 del Govern valencià sobre atenció sanitària universal a la Comunitat Valenciana, gràcies al cual, entre altres col·lectius, es va estendre la cobertura als migrants en situació administrativa irregular. Des d’aquesta data, 19.624 persones han accedit al dret de comptar amb una atenció sanitària integral.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha destacat que “el dret fonamental a rebre una atenció sanitària integral és innegociable per al Govern valencià”. “Enfront del model d’exclusió, de barreres a l’atenció i de inequidad, l’aposta de la Generalitat és l’atenció universal”. 

Montón també ha demanat a la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, la derogació del decret estatal 16/2012 a través del qual es va introduir la restricció d’assistència sanitària a col·lectius com els migrants en situació irregular, i en el qual va establir el copagament farmacèutic als pensionistes.

La consellera de Sanitat ha recordat que, prèviament al decret, el 16 de juliol de 2015, es van emetre unes instruccions per a estendre l’accés al sistema sanitari a tota la població. Posteriorment, el decret va ser convalidat per Les Corts Valencianes el 9 de setembre de 2015.

Segons les dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, 19.624 persones s’han beneficiat de la universalitat de l’atenció sanitària. D’elles, 15.253 segueixen tenint una assistència sanitària integral gràcies a aquesta mesura i les 4.371 restants han evolucionat cap a altres modalitats (després de regularitzar la seua situació administrativa compten amb la cobertura ordinària).

Dels ciutadans que han accedit a una atenció sanitària integral, el 90% procedeixen de països que no pertanyen a la Unió Europea. El 56% de les tramitacions corresponen a dones i el 44% restant, a homes. A més, l’edat més freqüent dels sol·licitants es troba en el rang de 25 a 40 anys.

Per províncies, de les 15.253 persones que es beneficien en actualitat de l’accés universal a l’assistència sanitària a la Comunitat Valenciana, 8.970 resideixen en la província de València, 1.195 en la de Castelló i 5.088 en la d’Alacant.

Els països d’origen més freqüents són Colòmbia (1.703 persones), Hondures (1.658), el Marroc (1.470), Veneçuela (934), Ucraïna (696) i Paraguai (632).

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.