Més d’un milió d’euros i 49 actuacions realitzades, balanç del primer PIFS en Los Serranos

València Notícies | Redacció.– Fins a 29 obres han impulsat i executat els ajuntaments de Los Serranos en el marc del primer Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS). Obres a les quals se sumen 20 projectes i direccions d’obra finançats amb càrrec a aquest mateix pla, la qual cosa suposa un total de 49 actuacions dutes a terme en la comarca gràcies a un programa d’ajudes als municipis que el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, va crear gens més accedir al càrrec amb els 70 milions d’euros de romanent no gestionats per part de l’anterior equip de govern provincial perquè, en lloc d’acabar en els bancs, s’invertira directament en el benestar dels valencians i les valencianes.La diputada de Bienestar Social, Salud y Educación, Mercedes Berenguer.

Aquesta decisió va suposar per als 19 municipis que integren Los Serranos una injecció addicional d’un poc més d’un milió d’euros amb el qual poder dur a terme aquelles obres que consideraven necessàries per a millorar la qualitat dels serveis i infraestructures del municipi, però que inicialment s’havien quedat fora dels seus pressupostos per falta de disponibilitat econòmica, malgrat tractar-se en molts casos de reivindicacions històriques. Inversió que, al temps, possibilitava la generació o, si escau, la conservació de 35 llocs d’ocupació directa en la zona, aconseguint d’aquesta manera un notable impacte social. Els ajuntaments van tenir un primer termini de poc més de dos mesos, entre octubre i desembre de 2015, per a presentar els projectes i, una vegada adjudicades les obres, disposaven de temps fins al 31 de desembre de 2016 per a executar-les, amb un termini addicional de 10 dies per a justificar que s’havien realitzat i pagat. Tot un repte per a la Diputació i per als consistoris que, malgrat l’ajustat, s’ha saldat amb un 100% d’execució. En paraules de Rodríguez, “aquest nivell d’execució, similar en totes les comarques valencianes, demostra el potencial del municipalisme i que la maquinària institucional pot donar una resposta ràpida a projectes que mereixen la pena”.

Resoldre “problemes reals”

Els 1.051.240,60 euros que finalment s’han invertit a través del PIFS en Los Serranos han servit per a millorar l’asfaltat dels carrers, les xarxes d’aigua potable, les canalitzacions o l’accessibilitat de les voreres i els edificis públics, però també per a millorar l’equipament i els serveis en general dels ajuntaments i municipis.

En resum, “actuacions que escapen del concepte d’obres faraòniques d’una altra època i se centren a resoldre problemes reals dels ciutadans, en molts casos reivindicacions dels ajuntaments que portaven anys sense atendre’s, bé per falta de recursos o simplement per desinterès”, explica el president de la Diputació, Jorge Rodríguez. “El més destacat del PIFS és que, més enllà de les bones intencions, hem aconseguit passar de les paraules als fets i, a més de concedir als alcaldes i alcaldesses l’autonomia per a decidir les inversions, s’ha aconseguit que aqueixes inversions s’executen i avui siguen realitats que poden gaudir els veïns dels municipis valencians”.

Per tipus d’inversió, de les 49 actuacions, el 41% corresponien a direccions i projectes d’obra i la resta, 29, a inversions directes en béns i serveis municipals. D’aquestes, 18 (62%) han anat destinades a la reurbanització, asfaltat o pavimentació de carrers i la millora de carreteres i camins. La rehabilitació o ampliació de l’equipament ha sigut l’objecte d’unes altres 6 intervencions (21%), entre les quals destaquen les 4 intervencions en instal·lacions esportives. La resta de les inversions han anat destinades a realitzar millores en les xarxes de proveïment d’aigua i de sanejament (4) i en l’enllumenat públic (1).

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.