Més freqüència d’autobusos, més personal de netja i control policial per a la Nit de San Joan

València Noticies | Redacció.- Les regidories de Medi Ambient, Protecció Ciutadana i Mobilitat Sostenible han dissenyat l’operatiu especial per a la Nit de Sant Joan, que se celebra entre la nit del dijous i la matinada del divendres. El dispositiu oferix més freqüència d’autobusos i un increment del personal de neteja i de seguretat.

El dispositiu de neteja començarà a les 7:00 hores del dijous 23 amb la instal·lació de 10 caixons de gran volum al passeig marítim per a la descàrrega diferenciada de cendra, residus urbans i descàrrega de agranadores. Així mateix, s’instal·laran entre 50 i 60 bidons en l’arena i 9 contenidors d’envasos lleugers en cada accés.

La regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha explicat que eixa mateixa vesprada, des de les 15:00 hores i fins a les 22:30 hores, un equip de 18 operaris procedirà al repartiment de llenya i bosses entre els ciutadans i ciutadanes que acudisquen a les platges. En total, es disposaran 9 punts de repartiment al llarg de la zona delimitada, amb la finalitat que la llenya que s’utilitze en les fogueres no tinga claus ni restes de ferros o elements perillosos. La llenya de repartiment procedix de les restes de poda dels arbres i arbustos de la ciutat. Personal de neteja revisarà, amb el suport de la Policia Local, la llenya que porten de manera particular les persones que acudisquen a les celebracions, i la retirarà si no complix les condicions.El dispositivo de limpieza comenzará a las 07.00 horas del jueves 23.

Quant a la neteja per si de l’arena una vegada concloses les celebracions de Sant Joan, el dispositiu començarà la matinada del dia 24: a les 4:15 hores s’iniciarà el dispositiu de neteja d’arena i a les 4:30 hores, el de neteja del passeig i dels vials annexos. Es preveu que la neteja de l’arena estiga conclosa entre les 7:30 i les 8:00 hores del divendres 24, i la del passeig i vials cap a les 7:00 hores, de manera que els banyistes i les persones que desitgen accedir a les platges prompte les troben en òptimes condicions, ha explicat la regidora Soriano.

A més, ha continuat la delegada, el dissabte 25 es reforçarà la neteja de l’arena i del passeig amb 20 operaris més, “a fi d’aconseguir una neteja més fina i apurada de l’arena i dels jardins”. L’actuació comptarà amb la participació d’un total de 237 operaris.

Tal com ha explicat Pilar Soriano, el dispositiu especial de neteja per a la Nit de Sant Joan disposarà de 5 vehicles autocarregadors, 8 agranadores, 4 unimogs, 1 camió amb ploma i plataforma, 2 furgons, 4 tractors amb netejaplatges, 2 netejaplatges manuals, 4 pales carregadores, 6 tractors amb pala, 3 cisternes, 4 quads i 5 vehicles d’inspecció.

Com és habitual, Creu Roja ha dissenyat també un dispositiu d’emergències per a atendre possibles incidents, que comptarà amb un hospital de campanya a l’esplanada dels Dofins, una ambulància amb suport vital avançat i 5 de suport bàsic, 3 vehicles tot terreny i 1 de coordinació, 46 socorristes sanitaris, 12 conductors d’ambulància, 8 infermers i 2 metges i 2 coordinadors: 70 professionals en total.

Estaran obertes les postes sanitàries de la Malva-rosa 1, el Cabanyal 2, 3 i 4, i Pinedo (la 2 del Cabanyal fins a les 8.00 del dia 24). Es col·locaran 3 panells de grans dimensions amb tota la informació necessària sobre el repartiment de llenya, servicis, postes sanitàries, situació de la Policia Local i dispositiu de l’EMT.

A la zona de Pinedo – el Perellonet, el dispositiu començarà a les 4.30 hores i conclourà sobre les 10.00 hores del dia 24. Treballaran 51 operaris amb 2 camions autocàrrega, 2 tot terrenys, 1 agranadora de calçada i 4 tractors. Quant a les platges del nord, la Malva-rosa i el Cabanyal, que és on s’espera més afluència, des de les 4.15 hores hi treballaran 237 operaris, amb 5 vehicles autocarregadors, 8 agranadores, 4 unimogs 1 camió amb plataforma, 2 furgons, 10 tractors, dos netejadores manuals, 4 pales carregadores, 3 cisternes, 4 quads i 5 vehicles d’inspecció.

També s’instal·laran urinaris químics: 81 a les platges del nord (78 convencionals i 3 adaptats) i 4 a Pinedo, un dels quals adaptat. I, així mateix, s’incrementarà el nombre de contenidors de reciclatge de vidre i paper en tots els punts d’accés a la platja. Com a novetat, es portarà a 4 punts de la platja la campanya “Ara pots pujar el reciclatge”, que ja es va realitzar en Falles a la plaça de l’Ajuntament i en la qual els participants entren en un sorteig amb premis per l’entrega de llandes i envasos.

No està permés l’ús de fanalets voladors

Des de la Delegació de Protecció Ciutadana també s’ha dissenyat un ampli dispositiu de seguretat per a garantir el bon desenvolupament de la festivitat a les platges de la ciutat i s’ha recordat que està terminantment prohibit encendre focs dins del Parc Natural del Saler, així com tampoc es permet fer ús de fanalets voladors, per l’evident risc d’incendis que comporta la seua utilització.

La regidora, Sandra Gómez, ha explicat que l’operatiu inclou tots els servicis de Policia Local, Bombers i Protecció Civil, amb un post de comandament preventiu, que s’ubicarà a les dependències del carrer de la Séquia de la Cadena, des de les 17.00 hores del dimecres 23. Precisament una de les novetats d’enguany és que este punt funcionarà també com a centre de recepció de xiquets perduts.

El dispositiu policial treballarà en el suport i la coordinació de la Policia Nacional (que és qui té la competència en l’àmbit de la vigilància i seguiment de la seguretat) i de la Guàrdia Civil (competent en les pedanies). Però, a més, el cos local vigilarà aspectes com l’evacuació en casos d’accidents, el decomís d’elements il·legals o l’atenció a la ciutadania.

A la zona de les Arenes / la Malva-rosa es disposarà una unitat mòbil de Bombers en reforç al dispositiu de Creu Roja, amb un hospital de campanya de voluntaris de Protecció Civil, que funcionarà de 21.00 a 2.00 hores. S’establiran 3 zones de decomís de venda ambulant (en la posta sanitària número 3, situada al carrer de les Columbretes, a les dependències de la policia del carrer del Pintor Ferrandis i a l’esplanada dels Dofins), totes protegides enguany per a evitar els robatoris. I també s’establiran punts d’informació i d’objectes perduts, així com una àrea de suport de l’Agrupació Municipal de Voluntaris de Protecció Civil.

Quant a les platges de Pinedo i el Perellonet (dins del Parc Natural del Saler), s’adequarà també un punt d’atenció de la Policia Local i un punt de decomissos, que funcionarà en la cruïlla de la travessia Pinedo al Mar amb el camí dels Montanyars. La zona tindrà també suport de Bombers, Protecció Civil i Creu Roja.

La Regidoria hi ha establit 3 línies d’evacuació per a casos d’emergències durant la nit i la matinada. S’han definit 3 itineraris, des del Cabanyal als hospitals Clínic, La Fe i Hospital General, i s’ha fet una crida a la ciutadania perquè no obstaculitze el pas fluid per estes zones. En total, 91 policies locals treballaran tota la nit en activitats de tall i regulació del trànsit i control de venda ambulant.

Quant als talls del trànsit rodat, se n’han determinat 3 punts: un primer cinturó de tall, que començarà cap a les 17-18.00 hores del dia 23 en la confluència de la plaça de l’Armada Espanyola amb els carrers del Doctor Lluch i el carrer de Cavite; un segon nivell, previst per a les 21-22.00 hores al bulevard de la Serradora i els carrers de Luis Peixó i Fausto Elio, i un tall de reforç a partir de les 22.00 hores si fóra necessari a les avingudes dels Tarongers, Blasco Ibáñez i Port a l’altura de Cardenal Benlloch.

65.000 places més, bus per a discapacitats i bus de tornada del Perellonet

Finalment, l’Empresa Municipal de Transports, EMT, reforçarà el seu servici per a la Nit de Sant Joan en les línies 2, 20, 23, 25 i 32, i ampliarà l’horari de les línies 19, 23 i 31 fins a les 00:00 hores, a més d’augmentar la freqüència de pas. Així ho ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, que ha assenyalat que tota l’oferta suposarà incrementar en 65.000 places més l’oferta respecte a la que hi ha normalment cap a les platges de la ciutat. Això suposarà un augment de 75 conductors eixa nit.

La principal novetat de l’operatiu de l’EMT d’enguany serà el servici especial a la platja del Perellonet, que es va iniciar l’any passat amb gran èxit i que en esta ocasió tindrà un servici especial de la línia 25 fins a les 8:00 hores (l’any passat només va funcionar fins a les 3.00 hores) i, a més, oferirà servici de tornada des de la pedania.

També s’ha millorat la freqüència de pas en esta línia a 30 minuts fins a les 2.00 hores (l’any passat van ser 40 minuts) i de 10-15 minuts entre les 2.00 i les 8.00 hores. En total, la línia 25 oferirà 11.640 places, i això suposa un increment de més de 9.000. Tal com ha assenyalat Giuseppe Grezzi, si l’any passat un total de 31.000 persones van utilitzar les línies de l’EMT cap a la platja entre les 15.00 hores del dia 23 a les 6.00 hores del dia 24, cal esperar un increment dels usuaris del transport públic enguany, en virtut de la millora de l’oferta.

Una altra novetat d’enguany és que es recupera un servici que es va deixar de prestar fa quasi 10 anys: l’assistència especial a persones amb problemes de mobilitat. Per a això, es disposarà de dos autobusos, que podran atendre almenys fins a 18 persones (en funció de si utilitzen cadira de rodes o no) i traslladar-les des dels seus domicilis particulars fins a la platja i tornada a la 1.00 hores. Finalment, les línies nocturnes també amplien el seu servici fins a les 2.30 hores de la matinada.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.