Mira advertix que la millora del creixement econòmic s’està distribuint de forma injusta i desigual i aposta per un nou model per a la Comunitat

151014_Forum_Facultat_Economia
La Secretària Autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Mª José Mira, ha manifestat que “la millora del creixement econòmic i els fruits del mateix, s’estan distribuint d’una forma clarament injusta i desigual, ja que quasi el 10 per cent de les llars valencianes seguix tenint a tots els seus membres en atur i la taxa dels valencians menors de 25 anys se situa en el 50,6 per cent”.

Segons la secretària autonòmica, “aquesta situació no solament és resultat de l’impacte de la crisi i de la política econòmica aplicada, sinó del model econòmic i productiu, i del tipus de gestió pública desenvolupada a la Comunitat durant els últims anys”.

Mª José Mira ha explicat que “ens trobem davant un model productiu clarament esgotat, un problema estructural en el qual les persones no expliquen, basat en processos productius de baix contingut en coneixement i capital humà, amb baixos nivells de productivitat i innovació i amb nivells salarials reduïts”.

Enfront d’açò, la secretària autonòmica ha incidit en la necessitat d’un nou model que “aposte per la reindustrialització dels sectors tradicionals, l’impuls dels sectors i activitats emergents, per una indústria competitiva, creixentment ecològica i internacionalitzada, per l’eficiència energètica i les energies renovables, i per un model de comerç equilibrat que done suport al comerç de proximitat”.

Mª José Mira ha recordat que “per a avançar en la construcció d’aquest model és necessari enfrontar-se a la infrafinanciació que patix la Comunitat, per la qual cosa la revisió del sistema de finançament autonòmic és crucial, i també al problema de la desaparició del sistema financer valencià. Per açò, la conversió de l’Institut Valencià de Finances en el banc públic valencià resulta fonamental si volem seguir ajudant a les nostres empreses”

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.