Mobilitat Sostenible atén la reivindicació veïnal per pacificar el trànsit al nucli històtic de Campanar

València Notícies | Redacció.- L’Ajuntament de València, mitjançant la Regidoria de Mobilitat Sostenible, ha executat una actuació integral de millora de la mobilitat i de la seguretat viària i de pacificació del trànsit al barri de Campanar. Esta intervenció sorgix de les converses mantingudes amb representants de l’associació de veïns i veïnes de Campanar, que històricament han reivindicat la recuperació del nucli històric per a la ciutadania.

Una de les novetats implementades és l’establiment del límit de velocitat en 30 km/h en tot el nucli històric delimitat per l’avinguda del General Avilés, al nord; el Carrer de Rascanya, a l’est; la Plaça de Badajoz i els carrers del Baró de Barxeta i del Bisbe Soler, al sud, i l’avinguda del Mestre Rodrigo, a l’oest. Per fer-ho possible s’ha instal·lat nova senyalització tant vertical com horitzontal en totes les vies d’accés al centre històric de Campanar: als carrers del Mestre Bagant, de Mossén Rausell i de Riba-roja i a l’avinguda del Metge Vicent Torrent.

Zona 30 en Campanar.

A més, igual que es va fer recentment a Ciutat Vella, s’han interromput els itineraris oportunistes de vehicles en ubicar testos als carrers del Gravador Enguídanos, del Bisbe Soler i del Baró de Barxeta per a restringir el trànsit en una zona que, no obstant això, ja s’havia establit per a vianants. En relació a açò, després d’haver observat que una gran quantitat de vehicles empren l’itinerari format pels carrers de Mossén Rausell, de Benidorm i del Metge Vicent Torrent per a acurtar el pas entre l’avinguda del Mestre Rodrigo i el Carrer de Rascanya -freqüentment a una velocitat inapropiada que genera situacions d’inseguretat-, s’ha invertit el sentit dels carrers de Benidorm i del Metge Vicent Torrent. Així les coses, els carrers de Mossén Rausell, de Benidorm i del Metge Vicent Torrent passen a ser d’accés al centre històric de Campanar i s’establix l’eixida del trànsit d’estes vies pel carrer del Molí de la Marquesa.

D’una altra banda, s’han instal·lat testos en l’entorn del Carrer de Villar de l’Arquebisbe per a evitar l’aparcament de vehicles en zones no habilitades a l’efecte i crear espais clarament diferenciats per a l’accés tant dels vehicles autoritzats com d’emergència.

“Amb tota esta intervenció donem resposta a una reivindicació històrica dels veïns i veïnes de Campanar per recuperar per a la ciutadania este barri històric i facilitar l’accessibilitat i una millora de la seguretat viària, igual que ja hem fet en altres barris de la ciutat”, ha afirmat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

Nou pas de vianants a l’Avinguda de Pío Baroja

En paral·lel a la intervenció descrita, també s’ha atés una altra petició veïnal durant molt de temps i s’ha creat un nou pas de vianants regulat amb semàfor amb polsador –tant per a vianants com per a ciclistes- a l’Avinguda de Pío Baroja, al seu pas pel Camí del Cementeri i de l’accés al Camí de la Partida de Dalt.

Amb esta intervenció es dóna solució a la petició veïnal, donat que per fi es resol el problema de no comptar amb cap pas de vianants en un tram de l’Avinguda de Pío Baroja de quasi 700 metres, entre el Carrer de La Safor i l’Avinguda del General Avilés.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.