Mobilitat Sostenible pacifica el trànsit en el passeig Marítim del Cabanyal i Malva-rosa

València Noticies | Redacció.- La Regidoria de Mobilitat Sostenible fixarà a partir de dimarts que ve el límit de velocitat en 30 km/h per les vies que discorren en paral·lel al Passeig Marítim de València, per iniciativa del Centre de Gestió de Trànsit.

Des del matí de demà dimarts, 19 de juliol, moure’s per l’entorn del passeig marítim del Cabanyal i La Malva-rosa serà més segur i agradable per a totes les persones, una vegada que s’apliquen les mesures i mecanismes de pacificació del trànsit que preveu la Regidoria de Mobilitat Sostenible. La mesura principal és la fixació del límit de velocitat per a circular pels carrers Isabel de Villena i Eugenia Viñes a 30 quilòmetres per hora.

Paseo de la Malvarrosa.
image-405114

La particularitat d’esta decisió és que ha emanat del personal i tècnics del propi Centre de Gestió de Trànsit, arran d’una operació per a corregir una irregularitat en el disseny viari d’este entorn del Marítim. L’origen s’ubica en el procés d’eliminació dels polsadors per a ordenar el flux de vianants en els semàfors de la zona.

La presència quasi generalitzada en estos encreuaments d’un o dos carrils, i el funcionament de tals polsadors (que fan que entre el moment de petició de verd i el moment en què canvia el semàfor el període d’espera siga moltes vegades llarg), generava que els vianants acabaren creuant en roig, infringint la senyalització. A més, els polsadors, propis de llocs amb poc flux de vianants, estaven mal ubicats en la zona, perquè la presència de vianants és molt important durant tot l’any. I tot això, sense comptar que en la seua ubicació tampoc s’havia previst que necessitaren polsar-los persones en cadires de rodes.

Per tot això es va donar orde de retirar els dispositius, i en la dita operació de desmuntatge el personal municipal va poder ser testimoni de les altes velocitats a què es desplacen molts cotxes i motos per estes llargues vies,així com de la necessitat limitar la velocitat per a garantir la seguretat de tots en una àrea que per les seues característiques hauria de ser de circulació lenta.

D’esta manera es va traslladar esta necessitat a la Regidoria de Mobilitat Sostenible, va mostrar immediatament el seu acord amb la possibilitat d’instaurar la mesura. Esta s’ha dissenyat durant les últimes setmanes (incloent un disseny de portes -espais especialment senyalitzats- que ajude a identificar l’entrada a la zona pacificada), i s’instaurarà amb la senyalètica necessària al llarg del dia de hui, perquè entre en funcionament -amb el coneixement de la Policia Local- a partir de primera hora del matí de demà dimarts.

Tal com ha afirmat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, “la pacificació del trànsit és una necessitat imperiosa en la ciutat de València, en molts dels carrers de la qual encara és trist constatar que se circula per damunt de la velocitat límit establida per a vies urbanes, fent cas omís de la normativa i de la seguretat de les persones”.

I si això “és alarmant en molts carrers –ha afegit l’edil- més ho és en aquelles en què, per la presència contínua de famílies i ser un entorn d’oci, la circulació hauria de ser especialment tranquil·la. Per això no hem dubtat a mamprendre esta mesura de protecció ciutadana, en la que esperem poder comptar amb el suport de la policia local de cara a fer complir les normes pel be de totes les persones, ciutadania i visitants”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.