Mulet: “Ábalos acomiada 2018 sense explicar les seues pretensions reals respecte al futur de l’AP7”

ap7


Compromís critica l’ambigüitat del Govern per a respondre a preguntes molt concretes sobre el futur del vial.

Madrid, 30 de Desembre de 2018. El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha lamentat de nou que el Govern, torne a evitar explicar amb claredat quines són les pretensions reals respecte al futur de l’AP7 en el territori valencià. Així, d’una nova resposta a tres preguntes escrites formulades per Compromís, el Govern torna a eixir-se per la tangent per a no pronunciar-se amb claredat.

Segons Mulet ” tot això ens confirma els pitjors auguris, que tant el Ministre Ábalos com el secretari d’Estat d’infraestructures, Pedro Saura, han anat deixant caure cada vegada que els hem interpel·lat directament al Senat”.

A les preguntes concretes:

  1. Una vegada finalitzat el període d’explotació privada de la Ap7, procedirà el
    Govern a la gestió 100% pública d’aquesta?
  2. Una vegada finalitzat el període d’explotació privada de la Ap7, procedirà el Govern a la gestió privada d’aquesta?
  3. Una vegada finalitzat el període d’explotació privada de la Ap7, procedirà el Govern a implantar algun tipus de peatge en l’ombra o una altra forma d’explotació que supose un contracte amb alguna empresa privada?

EL Govern contesta “actualment, el Govern té previst que, una vegada finalitze la concessió de l’AP7, Entre Tarragona i Alacant, revertisca a l’Estat i s’allibere de peatge”

Per a Mulet ” que revertisca a l’Estat i s’allibere de peatge, no descarta en cap moment a un gestió privada ( pot ser revertir-se a Estat i que aquest, titular d’ella, concedisca a qualsevol empresa privada, la seua gestió, i que s’allibere l’actual peatge, no descarta un model dels anomenats peatges a l’ombra o una altra forma d’explotació que supose un contracte amb alguna empresa privada, o siga, que podem tornar a haver de pagar a una empresa privada per aquesta autopista, encara que no siga directament amb un tíquet cada vegada que la usem”.

El portaveu de Compromis ha recordat les lamentables declaracions de Ábalos en la Cambra Alta en justificar que cal buscar alternatives perquè “res és gratis”, ” que ens diga als valencians i valencianes això, després de pagar fins a 4 vegades aquesta autopista mentre hem pagat també amb els nostres diners el rescat de les radials, les autovies en zones on ningú les usa o ruïnoses infraestructures com l’aeroport de Castelló, per a major glòria del balafiament, és d’humor negríssim. I que es plantege ara el Govern aplicar eurovinyetes mentre ha existit barra lliure a manera clientelista en tota Espanya excepte al País Valencià, demostra que se’ns riuen en la cara”.Mulet ha lamentant la falta de valor de Ábalos a ser clar ” en desenes d’ocasions li hem preguntat sobre les pretensions respecte a l’AP7 , amb preguntes molt concretes, i sempre acaba sense dir res nou, i no contestant als punts clau, i per això no fa témer sempre el pitjor, de nou Ábalos acomiada 2018 sense explicar clarament les seues pretensions, encara que es puguen llegir entre línies”

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.