Mulet (Compromís) suggereix al Senat al PP que “comencen els rescats per l’AP-7”

ap-7-autovia-carretera-autopista
image-439567
La coalició retreu al ministre que ignorin any rere any les carreteres que comuniquen el territori valencià amb el català. ERC accepta les esmenes a la seua moció que proposava la gratuïtat de l’AP-7. El PP rebutja, entre d’altres, l’esmena que es redacte una A-68 amb sortida pel Baix Maestrat

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha reclamat aquesta vesprada al Senat l’extensió de diverses mesures incloses en la moció d’Esquerra Republicana de Catalunya sobre la xarxa viària catalana per donar coherència a les comunicacions entre el País Valencià i Catalunya i no acabar perjudicant a les comarques castellonenques. “Hem presentat esmenes que ens han estat acceptades per ERC en què demanàvem que en comptes d’acabar la gratuïtat a l’AP7 a Ulldecona, aquesta s’estenguera i que s’aborde d’una vegada la redacció de l’A-68 amb sortida fins al Baix Maestrat, les obres pendents a la N-232 o la gratuïtat de l’AP-7. Hui dia la prioritat es troba en aquesta carretera i en acabar amb mig segle de peatges i no en el fiasco de les radials, que ens acabarà costant 5.000 milions d’euros“, ha assenyalat.

El vot negatiu del PP a la moció d’Esquerra ha rebutjat a més la connectivitat dels vials de gran capacitat entre Catalunya, el País Valencià i Europa “quelcom que haguera estat moltútil per a la competitivitat de la nostra economia, les exportacions i la dinamització de les relacions entre territoris, que ara veuen com l’autovia a-7 acaba en una tanca a l’Hospitalet ia Vilanova o una sinistra N-340 o via alternativa amb un car peatge“.

 

INCLOURE L’AP-7 AL PACK DEL RESCAT

 

El senador ha recordat que, mentre es destinen els diners de tots a rescatar autopistes sense ús, sense demanda per beneficiar constructores “se’ns castiga els valencians amb els peatges i sense aclarir si a partir de 2019 aquest vial serà lliure o tornaran a donar-lo a la gestió privada, per això els suggereixo incloure l’AP-7 de manera prioritària en el rescat dins el pack de les radials, que ja ens toca“.

 

Compromís va recordar ahir que ha reclamat la compareixença del ministre de Foment per parlar del maltractament al País Valencià, presentat preguntes per conèixer què costa rescatar l’Ap-7 i no esperar 2019 i ha recordat “el lamentable espectacle que he sentit en circular aquest matí en cotxe per una autopista radial davant la mala connexióferroviària de Castelló amb Madrid, mentre a aquesta hora l’AP-7 era plena, la N-340 feia por i l’a-7 era un caos absolut“. Finalment s’ha preguntat qui hi ha darrere d’aquestes empreses que es volen rescatar amb els diners de tots i ha lamentat que no s’aposti per rescatar persones “per als quals no hi ha diners“, ha abundat.

 

En el Ple, uns minuts abans, s’ha debatut l’arribada de l’alta Velocitat a Zamora, població de 64.000 habitants, mentre que la segona i la tercera ciutat de l’Estat amb gairebé 2,5 milions d’habitants no ho estan i ha reclamat “racionalitat” i l’execució del Corredor Mediterrani “i no d’un tercer fil que crearà més embussos que el cotxe oficial de la vicepresidenta davant del Primark de Gran Via
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.