Nadal a l’Escalante comença demà amb “Pulgarcito y sus hermanas”

RdP ' class=
image-289717
“Nadal a l’Escalante” arranca demà amb “Pulgarcito i les seues germanes”. El tradicional programa escènic nadalenc del Centre Teatral Escalante de la Diputació de València proposa, des de demà fins al 4 de gener de 2016 huit produccions teatrals posades en escena per companyies espanyoles, que es complementen amb noves funcions de el “Retaule de Nadal”, espectacles diaris de màgia, quatre tallers nadalencs sobre escriptura, training actoral i maquillatge, el clàssic “Buscant el fanstasma del teatre” i un curs de ball.

Un Retaule per a Sirera

Sobre el “Retaule de Nadal” cal assenyalar que enguany compleix la seua tercera edició i, a més d’incorporar nous personatges i anècdotes, homenatja el recentment desaparegut Josep Lluís Sirera qui es va encarregar del pròleg del llibre “A Betlem em’n vull anar!”, editat per Bromera amb la participación de la Diputació, que arreplega els textos dels tres pessebres vius més importants valencians: el de Tirisiti (Alcoi), la Pigà (Castelló) i el Retaule de Nadal de l’Escalante (València).

El Retaule de Nadal és una producció del Centre Teatral Escalante escrita i dirigida per Vicent Vila, que reprèn la tradició mediterrània dels retaules nadalencs. “És un joc teatral amb titelles, que hem realitzat artesanalment, en el qual podrem veure escenes populars amb els moments més destacats del misteri de la Navitidad i que enguany introdueix nous personatges i noves anècdotes”, comenta Vila.

Hi haurà tres funcions diàries i gratuïtes del Retaule del 26 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener, a les 12:00, a les 16:00 i a les 19:30, excepte el dia 4 l’última funció del qual serà a les 20:00.

Huit produccions per a públic infantil i juvenil

L’Escalante proposa huit obres de teatre per als dies de Nadal que es posaran en escena a les 18:00 i estan dirigides a xiquets i xiquetes a partir de cinc anys d’edat. Prèviament, a les 17:00, hi haurà un espectacle de màgia, “Al Mínim”, proposat per una companyia d’Albacete, dues valencianes i una de París.

El teatre arranca demà dissabte 26 de desembre amb “Pulgarcito y sus hermanas” de la Cia Ferroviària d’Elx. El diumenge 27 de desembre arriba la companyia catalana d’Afonix prod &Pep López amb “Escrito en las estrellas”.

El dilluns 28 de desembre la companyia de La Rioja El Gos Blau presenta “Globe Story”, un espectacle que explica una història d’amor utilitzant la comicitat i el ritme trepidant del cinema mut.

Pupa Clown, de Múrcia, posarà en escena una adaptació del clàssic “Caperucita”, el dimarts 29 de desembre. Li seguirà en l’escenari, el dimecres 30 de desembre, la companyia Teatre del Corb d’Astúries amb “Un lloc en el teu cor”.

El nou any 2016 començarà en l’Escalante el 2 de gener amb la representació de “Kibuku”, un espectacle de pallassos a càrrec de la companyia basca Marie de Jongh.

El circ arriba a l’Escalante el 3 de gener amb “Tachán” de Cafè de les Arts (Cantàbria).

Nadal a l’Escalante s’acomiadarà del públic familiar el 4 de gener amb una funció doble benèfica de “Records del passat”, a les 17:00 i a les 19:00, a càrrec de la companyia valenciana de Carles Castillo.

Tallers per a xiquets i xiquetes de sis a 12 anys

L’oferta escènica de “Nadal a l’Escalante” es completa amb quatre tallers didàctics destinats a xiquets i xiquetes de sis a 12 anys, en horari de matins, de 10:00 a 13:00.

Els dies 26 i 30 de desembre s’impartirà l’activitat “Escriptura i dramatització”. El 27 de desembre i el 2 de gener serà el torn del curs sobre “Training actoral” i el 28 de desembre i el 3 de gener el taller serà sobre “Maquillatge”. Finalment, els dies 29 de desembre i 4 de gener hi haurà noves sessions del clàssic “Buscant el fantasma del teatre”.

Com ballar musicals

“Nadal a l’Escalante” també inclou en la seua programació el curs “Ballar Musicals” impartit per Idoya Rossi per a joves d’11 a 17 anys. Aquest curs pràctic de composició de coreografies extretes de fragments del Teatre Musical serà impartit del 23 de desembre al 5 de gener d’11:00 a 13:00.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.