BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Nomdedéu presenta un portal que ofereix vora 800 estadístiques sobre la ciutat de Castelló  

 

Nomdedéu presenta un portal que ofereix vora 800 estadístiques sobre la ciutat de Castelló    (1)
image-242561
La regidoria de Transparència i Modernització posa en marxa l’Observatori Estadístic de la Ciutat

El vicealcalde i regidor de Transparència i Modernització, Enric Nomdedéu, ha presentat aquest matí en roda de premsa l’Observatori Estadístic de la Ciutat, un portal que reuneix dades estadístiques que contenen informació sobre la ciutat de Castelló.
Aquest portal ofereix a tota la ciutadania vora 800 estadístiques diferents, procedents de diferents organismes i que aporten dades Nomdedéu presenta un portal que ofereix vora 800 estadístiques sobre la ciutat de Castelló    (2)sobre territori, agricultura, població i demografia, economia, urbanisme, turisme, entre altres temes.

Nomdedéu ha qualificat aquest Observatori Estadístic de la Ciutat com “un gran contenidor amb totes les dades estadístiques referides a la ciutat de Castelló, no necessàriament creades per l’Ajuntament, de fet són encara poques les que genera el Consistori. Parlem de 788 ítems o temàtiques estadístiques diferents que són generades per diferents institucions o administracions”.

A més, el vicealcalde ha destacat que “la informació resulta poc pràctica si no és accessible d’una forma senzilla. Així que, des de l’Ajuntament el que hem fet ha sigut recopilar tota eixa enorme quantitat d’informació que estava disponible a la xarxa en innumerables webs, en diferents formats i que era bastant difícil d’utilitzar i, en alguns casos d’accedir-hi. Una vegada recopilada l’hem sistematitzat i l’hem convertit en un mateix model de llenguatge per posar-la a disposició de tota la ciutadania en un únic contenidor. A més, la informació està en un llenguatge reutilitzable”.

El nou portal és accessible des de la pàgina principal de la web de l’Ajuntament, des del seu apartat Govern Obert. La seua url directa és: http://www.castello.es/web20/archivos/contenidos/370/Observatorio_Urbano.php. Després d’elegir l’ítem que volem consultar, per exemple el nombre de vehicles matriculats en l’ultim any a Castelló, podem obtindre la informació en format de gràfic, o de taula. A més, tenim la possibilitat de saber la procedència de les dades i la periodicitat d’actualització de les mateixes. Cal afegir, per tant, que aquest Observatori estarà sempre viu i actiu, és a dir, s’anirà actualitzant a mesura que apareguen noves dades i nous conceptes estadístics d’accés lliure a la xarxa.

Així, des del nou portal, tothom podrà accedir, d’una manera senzilla i molt intuïtiva per exemple a dades poblacionals de la ciutat de Castelló, dades d’atur, llicències d’apertura o urbanístiques, matriculació de vehicles a la ciutat i moltes altres informacions que poden ser útils i valuoses tant per a estudiants, investigadors, periodistes com per a la població en general.

Nomdedéu ha finalitzat afirmant que “des de l’àrea de Transparència tenim claríssim que la informació no és útil si no és accessible i no és útil si no és fàcilment utilitzable. Aquest és l’exemple més pràctic de com fer útil una informació dispersa, perquè ara està concentrada en una mateixa pàgina i a més en un llenguatge reutilitzable que pot servir tant per a crear una aplicació, com per a un inversor que vulga vindre a la ciutat o per a un estudiant per a fer un treball d’universitat o batxiller, per exemple”.Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.