Nomdedéu vincula l’increment de l’atur d’aquest mes a la campanya estival

València Notícies | Redacció.– El secretari autonòmic d’Ocupació i Treball, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades d’atur d’agost fets públics pel Ministeri de Treball. Nomdedéu ha explicat que l’increment de l’atur registrat aquest mes “obeeix al comportament habitual del mercat de treball d’aquest mes, estacional i cíclic”.

“Són unes dades negatives, sense pal·liatius -ha reconegut el responsable d’Ocupació- i en el Servei Valencià d’Ocupació no podrem estar satisfets mentre hi haja una sola persona al nostre país que no puga trobar treball”. Enric Nomdedéu.

No obstant açò, ha argumentat que, aquest repunt, es troba vinculat a la campanya d’estiu i la finalització temporal de molts contractes en el sector industrial i de la construcció. D’aquesta manera, ha detallat les dades desestacionalitzades i, segons els quals, l’atur hauria disminuït un 0,32%.

Així, segons Enric Nomdedéu, l’evolució anual de les dades de l’atur confirma la lleugera recuperació del mercat de treball en la nostra Comunitat, amb una reducció de l’atur de més del 9% des de l’inici de l’any.

Quant a l’afiliació a la Seguretat Social, ha detallat que el comportament en la Comunitat Valenciana segueix sent millor que el de la resta d’Espanya. Així, en termes interanuals, l’afiliació augmenta a la Comunitat en un 4,34% (73.725 afiliats més), quasi 9 desenes per damunt del registre nacional (3,45%), la millor dada en un mes d’agost des de 2005.

Finalment, Nomdedéu ha remarcat el compromís del Consell per a seguir treballant intensament “en un un nou model econòmic que genere ocupació estable i de qualitat per a totes i tots”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.