Oltra i Alcaraz reben els representants de l’Associació Arxiu Guerra i Exili

Guerrillers
image-259717

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, i el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, s’han reunit amb Dolores Cabra i Francisco Martínez López, secretària general i president a la Comunitat Valenciana de l’Associació Arxiu Guewrra i Exili (AGE).

La vicepresidenta i el conseller han escoltat les propostes d’AGE, que promou l’aprovació d’una nova “una Llei de Memòria Històrica Democràtica en el Congrés dels Diputats, que tancament definitivament amb justícia, equitat i reparació les seqüeles de la dictadura franquista per a aconseguir per fi una reconciliació genuïna i verdadera dels espanyols en un estat de dret i d’igualtat davant de la llei”, han dit els seus representants.

De cara a eixa nova Llei, AGE aposta per declarar nul·les totes les accions legals del règim franquista; condemnar jurídicament la dictadura; el reconeixement polític, jurídic i social de quants van defendre la legalitat Republicana des de 1931 a 1977; la desqualificació e tots els arxius del franquisme (policials, diplomàtics, militars, penals, judicials, etc.); el reconeixement jurídic de la condició de víctima del franquisme als combatents republicans en les files dels aliats en la II Guerra Mundial i a les víctimes republicanes de la persecució nazi; la localització de totes les fosses comunes, garantint jurídicament les exhumacions per part de l’Estat d’acord amb els seus familiars i l’anul·lació de la Llei d’Amnistia de 1977, entre altres mesures.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.