Oltra: ‘La Comunitat és la primera autonomia que permet la mobilitat interadministrativa d’empleades públiques víctimes de violència de gènere’

València Notícies | Redacció.– El ple del Consell ha aprovat hui un conveni de col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies FVMP que impulsa la mobilitat d’empleades públiques entre les diferents administracions del territori de la Comunitat Valenciana per raons de violència de gènere.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha destacat que amb aquesta mesura “la Comunitat Valenciana és la primera autonomia que regularitza la mobilitat interadministrativa per a dones víctimes de violència de gènere, de manera que puguen canviar el seu lloc de treball no solament dins de la pròpia Generalitat, sinó també accedir a llocs de l’administració local, la qual cosa amplia el ventall de possibilitats per al seu trasllat”.Mónica Oltra.

Oltra ha ressaltat la importància de la mesura, “fruit de la coordinació i acció conjunta entre les administracions públiques radicades en el nostre territori, que es basa en l’aplicació de principi de mobilitat de forma generalitzada i recíproca entre la Generalitat i l’administració local davant l’existència de situacions de necessitat derivades del maltractament a l’empleada pública”.
En aquest sentit, fa posible que una treballadora pública puga traslladar el seu lloc de treball a un altre similar en una altra localitat i una altra administració en el cas que, com a víctima de violència de gènere, es veja obligada a abandonar el seu lloc habitual amb la finalitat de que l’agressor no conega quin és el seu lloc de treball, fent així efectiva la seua protecció o el dret a l’assistència social integral.

La vicepresidenta ha explicat que aquesta mesura “està unida a processos de confidencialitat que impedisquen la localització per part de l’agressor, a més d’altres mesures que eviten que aquest trasllat supose un minvament en els ingressos que percep la treballadora”.

El trasllat per raó de violència de gènere tindrà la consideració de forçós. Les despeses i indemnitzacions que, si escau, corresponguen a l’empleada pública seran a càrrec de l’administració d’origen en la qual es trobe destinada en el moment d’efectuar-se la mobilitat.

Facilitar la gestió de les ajudes del 0,7% de l’IRPF al tercer sector

D’altra banda, Oltra ha informat que el Consell també ha aprovat hui la modificació de la Llei de Pressupostos de la Generalitat de 2017, amb l’objectiu de gestionar els 13,5 milions d’euros de l’Impost sobre la Renda per a les Persones Físiques (IRPF) per a finalitats socials que l’Estat ha assignat a la Comunitat Valenciana per al desenvolupament de programes d’interès general per part d’entitats del tercer sector.

La vicepresidenta ha recordat que aquesta modificació “sorgeix després de la sentència dictada el passat mes de gener pel Tribunal Constitucional, que va declarar inconstitucional el model de gestió i concessió d’ajudes públiques derivat del programa d’assignació tributària del 0,7% de l’IRPF”.

“En aplicació d’aquesta sentència, -ha explicat- el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, en col·laboració amb el tercer sector i amb l’acord previ de les autonomies, ha engegat un nou sistema d’assignació, basat en l’existència de dos trams: un que gestiona l’Administració de l’Estat, i un altre que gestionen directament les comunitats autònomes, que són les que tenen competències en matèria de serveis socials”.

En el cas de la Comunitat Valenciana, la quantitat que gestiona aquest exercici la Generalitat procedent del 0,7% de l’IRPF, després del repartiment realitzat fa uns mesos pel Ministeri, ascendeix a 13,5 milions d’euros.

Oltra ha explicat que l’Estat “té previst la bestreta al 100% de les subvencions la gestió de les quals li correspon; no obstant açò, en el cas de la Comunitat Valenciana la Llei d’Hisenda valenciana solament permet de forma general la bestreta del 30% de les subvencions”.

“Per açò -ha afegit- es fa aquesta modificació en la Llei de Pressupostos per a establir com a excepció la gestió del 0,7% de l’IRPF, de manera que la Generalitat puga alliberar de forma anticipada també el 100% del seu import a les entitats del tercer sector, de manera que puguen gestionar-les sense causar-los perjudicis, ja que les seues accions van dirigides a la població més vulnerable”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.